Brink neemt PM² over en versterkt positie in de laboratoriummarkt 

Rotterdam, 5 september 2023 – Brink, het vooruitstrevende management- en adviesbureau voor de gebouwde omgeving in Nederland, maakt vandaag bekend dat het PM² heeft overgenomen. PM² wordt hiermee onderdeel van Brink en zal voorlopig zelfstandig en onder eigen naam blijven opereren. Deze strategische stap creëert een van de meest omvangrijke expertisegroepen in Nederland op het gebied van bouw en renovatie van technisch complexe laboratoria, met een sterke focus op high tech en biosciences.  

Nederland is internationaal gezien een sterke speler op het gebied van microbiologische, chemische en fysische laboratoria voor onderzoek en productie. Brink is al jaren actief in deze groeimarkt, onder meer voor opdrachtgevers als High Tech Campus Eindhoven, DSM en ASML.  

Ook PM² is een sterke speler op het gebied van duurzame laboratoriumhuisvesting, voor universiteiten, onderzoeksinstellingen als KNAW en farmaceutische bedrijven, met een focus op onderzoek, zorg en onderwijs. De afgelopen 15 jaar is een stevige marktpositie opgebouwd door een unieke combinatie van expertise in zowel het bouwproces als het functioneren van laboratoria.   

Brink en PM² bestrijken samen de volledige breedte van de markt voor labbouw, aan zowel de (semi)publieke als de private kant. "We zijn verheugd over de overname van PM² en heten het hele team van harte welkom bij Brink," aldus Adriaan Visser, Directievoorzitter Brink. "Deze stap sluit perfect aan bij onze strategische focus op technisch en bestuurlijk complexe opgaven. Samen staan Brink en PM² met een unieke combinatie van kennis en expertise voor slimme, integrale oplossingen en innovatieve slagkracht. Zo kunnen wij bestaande en nieuwe opdrachtgevers nóg beter begeleiden en adviseren in alle fasen van het proces." 

De positie van beide bedrijven in de markt van gespecialiseerde labomgevingen zal met de bundeling van krachten aanzienlijk worden versterkt, verwachten ook Rob Mulder en Bas van Halen, de oprichters en DGA’s van PM². "Brink en PM² hebben samen een groot aandeel in deze markt en kunnen echt het verschil gaan maken. Voor Nederland zijn we uniek in omvang en kennisniveau."  

Over Brink 

Al sinds 1972 staat Brink in het middelpunt van de bouw, infra en vastgoedsector. Met vestigingen in Eindhoven, Rotterdam en Groningen werken de 250 medewerkers voor uiteenlopende organisaties. Van projectontwikkelaar tot vastgoedeigenaar of - gebruiker. Van bouw- en infrabedrijf tot overheid. Van woningcorporaties tot multinationals. Brink voorziet haar opdrachtgevers binnen de gehele keten van advies, ondersteuning in management en marktbrede softwaretools. Met een integrale aanpak, door alle expertises met elkaar te verbinden, zoekt Brink steeds naar de beste oplossing voor ieder vraagstuk.  

Meer informatie over Brink is te vinden op brink.nl

Meer informatie? Neem contact op