Gebruikersadvies

PM² heeft jarenlange ervaring met de bouw van laboratoria, hierdoor kennen wij het bouwproces als geen ander. Wij helpen u door het bouwproces heen, zijn betrokken en trekken de kar voor uw organisatie. We worden tijdens het bouwproces een integraal onderdeel van uw organisatie. Vanaf de start betrekken we de gebruikersgroepen bij het bouwproces en informeren we alle belanghebbenden binnen uw organisatie over de voortgang van het proces. Bij de gebruikers halen we alle relevante informatie op, om zo een goed beeld te krijgen van de functie en werkzaamheden van het lab.

Onze gebruikersadviseurs begrijpen zowel de gebruikersorganisatie als de bouworganisatie. Dit zorgt ervoor dat wij de communicatie tussen alle partijen soepel en snel laten verlopen. Het belang van onze klanten voelen wij als ons eigen belang en we doen er alles aan om uw project tot een succes te maken.

Neem contact op

Probleemuiteenzetting

Heeft u dringend een nieuw lab nodig of moet er gerenoveerd worden? Maar heeft u niet veel verstand van bouwprocessen of weet u niet goed hoe u de wensen van de eindgebruiker moet verwoorden in technische termen? Dan kunt u de expertise van PM² inschakelen. Dit kan vanaf het eerste moment dat u een idee krijgt over het aanpassen van de huisvesting. Of dit nou een geheel nieuw lab is, renovatie of een verandering binnen de bestaande laboratoria. Wij begeleiden u door het gehele proces, van het ontwerp tot aan de ingebruikname van het laboratorium. Dit doen wij door een Programma van Eisen, apparatuurlijsten, Plannen van Aanpak op te stellen en door haalbaarheidsonderzoeken en locatieonderzoeken uit te voeren.

Bekijk onze projecten

quotes

"I do appreciate your commitment and support. Couldn’t do it without you, Tom."

Derek Finn, project director BMS  |  Bristol Myers Squibb

De oplossingen van PM²

Tijdens de projecten waarbij wij als gebruikersadviseur zijn betrokken, zorgen wij ervoor dat de belangen van de organisatie altijd naar voren komen en worden opgepakt door de projectleiding. Dit doen wij tijdens het hele traject, van initiatief tot en met ingebruikname van het laboratorium. Als gebruikersadviseurs vertegenwoordigen wij de gebruikersorganisatie tijdens het bouwproces en zijn het contactpunt voor de ontwerpende en bouwende partijen. Door onze betrokkenheid tijdens de programma- en ontwerpfase zorgen wij ervoor dat de gebruikerswensen en  -behoeften worden meegenomen in het ontwerp. Dit voorkomt frustraties aan beide kanten, omdat de bouwpartijen voldoende input krijgen om te blijven ontwerpen en de organisatie tevreden is met het eindresultaat. 

Wat onze aanpak uniek maakt, is dat wij eerst de diepte induiken met onze klanten. We achterhalen de vereisten van de ruimtes en activiteiten die zullen plaatsvinden in de labaratoria. Daarna vertalen wij dit in een Programma van Eisen (PvE). Om deze taak succesvol uit te voeren, hebben wij bij PM² een aantal tools ontwikkeld, zoals een standaard apparatuurlijst, een labruimtelijst en een labarometer om de kosten snel te berekenen. 

Ontdek onze oplossingen

Specialisten

Onze labadviseurs hebben zelf op het lab gestaan en weten precies hoe het eraan toegaat en ook onze projectmanagers hebben jarenlange ervaring met het organiseren van labprojecten. Hierdoor zijn we bekend met beide kanten van het bouwproces. 

Besluitvormingsproces

Doordat wij bekend zijn met beide kanten van het bouwproces kunnen wij sturen bij de besluitvorming om deze soepel te laten verlopen.  

Bouwproces specifiek voor laboratoria

Onze aanpak is specifiek gericht op laboratoria en wordt ondersteund door onze specialistische tools. 

Deze bedrijven gingen u voor

PM2 verzorgt uw laboratoriuminrichting

Welke soorten laboratoria bedient PM²

Wij bedienen voornamelijk biologische, chemische en fysische laboratoria, waaronder cleanrooms. Met deze laboratoria hebben wij veel ervaring opgebouwd door de jaren heen. De inhoud verschilt van lab tot lab en binnen al deze laboratoria worden verschillende technieken gebruikt. Bovendien wijzigen de processen en richtlijnen gedurende de gebruiksduur van het laboratorium, dus flexibiliteit is van belang.    

Het bouwproces van een lab verschilt wezenlijk van dat van andere, minder complexe bouwwerken. Al aan het begin van de programmafase duiken we de diepte in om te bepalen welke labs bepalend zullen zijn bij de uitwerking van het ontwerp. Vaak maken we voor zowel de maatgevende labs als de standaardlabs ook concept indelingen, zodat de architect voor het structuurontwerp al weet met welke bouwstenen hij moet gaan werken. Daarbij besteden we veel aandacht aan het type lab en de werkzaamheden die daarin worden verricht, inclusief de kerneisen die daarmee samenhangen. Door onze expertise op het gebied van projectmanagement en laboratoria kunt u ervan uitgaan dat uw laboratorium gebruiksvriendelijk, duurzaam en efficiënt is ingericht. 

Onze projecten

PM² heeft als projectmanager leiding gegeven aan het realiseren van een nieuw laboratorium voor Microsoft in Delft, waar gewerkt wordt aan het uitvinden van de quantumcomputer.

Lees verder
Bekijk alle projecten

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.

Vul het contactfomulier in - PM²