PM2 - Sfeerimpressie Haga ziekenhuis

Zorg

Ziekenhuizen zijn grote organisaties en bij de bouw of renovatie van laboratoria zijn er veel betrokken partijen. Bovendien moet patiëntveiligheid altijd voorop staan en vinden werkzaamheden vaak plaats in een omgeving die nog in gebruik is. Om de werkzaamheden zo soepel mogelijk te laten verlopen, analyseren wij nauwkeurig alle werkprocessen, logistieke en patiëntgebonden processen. Hierbij houden wij ook rekening met goederen- en bezoekersstromen en nemen wij deze randvoorwaarden mee in het Programma van Eisen (PvE) voor het ontwerpteam.   

Binnen de zorgbranche werken wij voornamelijk met microbiologische laboratoria, maar ook met fysische en chemische laboratoria, waarbij we belangrijke ontwikkelingen zoals CAR T-Celtherapie faciliteiten in de gaten houden. Dit is een behandelingsmethode die is gebaseerd op celtherapie en hier is een cleanroom voor nodig. Wij voelen ons thuis in de zorgbranche vanwege de complexe projecten en de maatschappelijke impact die wij kunnen maken. 

Lees verder

PM2 - Diensten voor de zorgbranche

Probleem uitzetten

Binnen de zorgbranche komen er diverse problemen en aanvragen op ons pad. Als experts aan de labkant van de zorg, worden wij bijvoorbeeld ingeschakeld om laboratoria en apotheken in te richten en te adviseren over werkprocessen. Zo hebben we bijvoorbeeld het labontwerp gemaakt en de bouw begeleid voor het Prinses Maxima Centrum. Naast dit soort grootschalige projecten, krijgen wij ook aanvragen om werkprocessen te optimaliseren en synergievoordelen te onderzoeken, vooral wanneer afdelingen samengaan. Als uw partner in de zorgbranche kunnen wij al deze diensten voor u vervullen en u voorzien van deskundig advies op het gebied van projectmanagement, laboratoriumadvies en gebruikersadvies. 

Bekijken

Oplossing van PM²

Bij het bouwen van laboratoria voor de zorg is het belangrijk om rekening te houden met de complexiteit van de organisatie en de verschillende belangen van alle betrokken partijen. Hierbij staan de patiënten voorop. Als ervaren professionals in deze sector weten wij precies hoe we deze factoren kunnen integreren in het ontwerp en de bouw van het laboratorium. Onze projectmanagers en labadviseurs hebben zelf ook ooit in het ziekenhuis gewerkt en kennen de werkwijzen en belangen van de verschillende afdelingen als geen ander.   

We zorgen ervoor dat de laboratoria voldoen aan alle eisen op het gebied van patiëntveiligheid en procesoptimalisatie. Daarnaast houden we rekening met de nieuwste ontwikkelingen in de sector, zoals Car-T faciliteiten. Onze projectmanagers en labadviseurs hebben alle kennis en ervaring die nodig is om uw laboratoriumproject tot een succes te maken. 

Onze diensten

Projectmanagement

Heeft u wel verstand van het bouwproces, maar niet van laboratoria (of andersom)? Wij zijn thuis in het bouwproces én zijn gespecialiseerd in laboratoria. Onze projectmanagers weten waar de risico's liggen en zijn vanaf het begin gefocust op het betrekken van de eindgebruiker bij het proces. 

Bekijken

Laboratoriumadvies

We kijken samen met de gebruikers van de laboratoria naar de werkprocessen. We achterhalen met welke chemicaliën er gewerkt wordt en welke apparatuur en welk meubilair er nodig zijn in het lab. Dit vertalen we van een eisenlijst, naar een eerste indeling tot werkafspraken. 

Bekijken

Gebruikersadvies

Wij zijn thuis in bouwprocessen en spreken de taal van het laboratorium. We leren uw organisatie kennen en zijn daardoor in staat de informatie-uitwisseling tussen het bouwproces en uw gebruikersorganisatie strak te organiseren.Hierdoor bent u continu op de hoogte van het proces en worden de belangen van de eindgebruiker behartigd tijdens het ontwerp en de bouw van het laboratorium.  

Bekijken

Samenwerkingen waar we trots op zijn

Bouwproces specifiek voor laboratoria

Onze aanpak is specifiek gericht op laboratoria en wordt ondersteund door onze specialistische tools. 

Specialisten

Onze labadviseurs hebben zelf op het lab gestaan en weten precies hoe het eraan toegaat en ook onze projectmanagers hebben jarenlange ervaring met zorgprojecten. Hierdoor zijn we bekend met beide kanten van het bouwproces. 

Efficiënt vloerplan

Een flexibele indeling voor laboratoria die nog jaren meekan. 

Onze projecten

In opdracht van HagaZiekenhuis analyseert PM² de werkmethodes, het gebruik van gevaarlijke stoffen en de werkomgeving van het laboratorium Pathologie.

Lees verder
Bekijk alle projecten

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.

Vul het contactfomulier in - PM²