Huisvesting Incubator II

PM² coördineerde de realisatie van Erasmus MC Incubator II, een kraamkamer voor startende lifesciencebedrijven in de Rotterdam Science Tower.

Locatie
Erasmus MC, Rotterdam Science Tower
Omvang project
900 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Zorg
Projectmanagement
Kenmerken

Herbestemming
Laboratoria en kantoren voor start-ups
Kennisintensief (laboratoria)
Inperkingsniveau ML-II 
Complexe directievoering wegens veel uitvoerende partijen
Flexibel gebouwd op de toekomst
Gevalideerde omgeving

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Rob Mulder

Directielid, project- en programmamanager

Projectinformatie

Het project is onderdeel van de herbestemming van een van de drie voormalige gemeentetorens aan het Rotterdamse Marconiplein. In de Rotterdam Science Tower kwam 15.000 m² kantoor- en hoogwaardige laboratoriumruimte vrij. Die vond een herbestemming als onderkomen voor bedrijven gericht op medische innovaties en spin-offs van Erasmus Medisch Centrum en Erasmus Universiteit—waaronder Erasmus MC Incubator II.

Erasmus MC Incubator II biedt professionele ondernemersruimte, voorziet in 400 m² MLII-laboratoria en huisvest 450 m² kantoren. Er zijn standaard uitgeruste labs gerealiseerd van 25 en 50 m².

PM² heeft het volledige projectmanagement gevoerd: van het PvE en ontwerpbegeleiding tot directievoering en nazorg. Veel aandacht ging uit naar de communicatie en afstemming tussen de ontwerpende aannemers en de eindgebruikers. Daarnaast waren we betrokken bij de validatiefase. Tijdens het validatieproces moet de gebruiker in drie stappen aantonen dat de laboratoria aan de van tevoren gestelde eisen voldoen; op installatietechnisch, operationeel én prestatievlak (IQ, OQ en PQ).

quotes

'Rob, dank voor een grensverleggende aanpak bij deze Europese aanbestedingsprocedure.'

Projectmanager Jan Senhorst, Erasmus MC Divisie Bouwzaken  |  Erasmus MC

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.