PM2 - Diensten voor de onderwijsbranche

Onderwijs 

In de onderwijsbranche realiseren we als bedrijf voornamelijk practicumruimten voor studenten en onderzoekslaboratoria voor masterstudenten, phd’s en onderzoekers op hogescholen en universiteiten. Bij practicumruimten houden we er rekening mee dat de studenten vaak geen laboratoriumervaring hebben. Daarom is overzicht in het laboratorium erg belangrijk. Daarnaast zijn looppaden breder en vluchtroutes en de klimaatbeheersing uitgelegd op een hoge ruimtebezetting. De inrichting en voorzieningen moeten snelle ombouw van de practicumopzet mogelijk maken. Het ene moment zijn de studenten bezig met gasbranders en een uur later staan er weegschalen en microscopen op de tafel. 

Voor de onderwijsbranche werken wij met biologische, chemische en fysische laboratoria. U kunt ons inschakelen voor projectmanagement, gebruikersadvies en labadvies. De technische complexiteit van de laboratoria spreekt ons aan, maar vooral het samenwerken met studenten en docenten is voor ons erg leuk en inspirerend. Zij zijn namelijk enorm betrokken bij het nieuwe laboratorium en hebben veel passie voor het werk. 

Lees verder

PM2 - Sfeerimpressie Atlas Wageningen

Probleem uitzetten 

Als onderwijsinstellingen bij ons aankloppen voor bouwprojecten, merken we vaak dat er veel belanghebbenden en besluitvormers betrokken zijn bij het proces. We werken daarom nauw samen met alle partijen en bevorderen open communicatie om ervoor te zorgen dat de wensen en behoeften van alle betrokkenen worden gehoord en meegenomen in het project.  

Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende functies van de ruimtes en hoe deze elkaar kunnen beïnvloeden. Het bouwen van labruimten in combinatie met andere onderwijsvoorzieningen en openbare ruimtes vereist zorgvuldige afstemming en coördinatie. We zijn er trots op dat we onze expertise op het gebied van laboratoriumbouw kunnen inzetten om bij te dragen aan het creëren van veilige, functionele en inspirerende leeromgevingen voor studenten en docenten. Wij kunnen het labgedeelte op ons nemen of de bouw of renovatie van het gehele gebouw. 

Bekijken

Oplossingen van PM2 voor de onderwijsbranche

Oplossingen van PM²  

Als bedrijf bieden wij bij de onderwijsbranche een totaaloplossing aan voor nieuwbouw of renovatie van onderwijsgebouwen. Hierbij richten we ons op het ontwerpen en realiseren van labruimten, maar ook op andere onderwijsvoorzieningen en publieke voorzieningen zoals studieruimtes, kantines en ontmoetingsruimtes. Wij begrijpen dat deze gebouwen een publieke functie hebben en daarom betrekken we studenten en onderwijzers graag vanaf het begin bij het ontwerp- en bouwproces. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het gebouw voldoet aan hun behoeften en flexibel is voor de toekomst. Door onze ervaring in het bouwen van universiteiten en hogescholen, kennen we de taal van onderwijzers en kunnen we het ontwerp- en bouwproces strak leiden. Het resultaat is een duurzaam gebouw dat jaren mee kan en perfect past bij de behoeften van de onderwijsinstelling.  

De aanpak van onderzoekslaboratoria voor onderwijs lijkt ontzettend veel op hoe wij te werk gaan in de onderzoeksbranche. Het grootste verschil is dat de opdrachtgever een heel ander soort organisatie is, vooral in vergelijking met de private sector. Er zijn bij een hogeschool of universiteit veel mensen betrokken bij de besluitvorming. We beogen de besluitvorming zo laag mogelijk in de organisatie te leggen, zodat de dagelijkse beslissingen genomen kunnen worden door de betrokken projectleiders. Alleen voor de kaderrakende of -overschrijdende beslissingen is een project- of stuurgroep nodig.

Onze diensten

Projectmanagement

Heeft u wel verstand van het bouwproces, maar niet van laboratoria (of andersom)? Wij zijn thuis in het bouwproces én zijn gespecialiseerd in laboratoria. Onze projectmanagers weten waar de risico's liggen en zijn vanaf het begin gefocust op het betrekken van de eindgebruiker bij het proces.

Bekijken

Laboratoriumadvies

We kijken samen met de gebruikers van de laboratoria naar de werkprocessen. We achterhalen met welke chemicaliën er gewerkt wordt en welke apparatuur en welk meubilair er nodig zijn in het lab. Dit vertalen we van een eisenlijst, naar een eerste indeling tot werkafspraken. 

Bekijken

Gebruikersadvies

Wij zijn thuis in bouwprocessen en spreken de taal van het laboratorium. We leren uw organisatie kennen en zijn daardoor in staat de informatie-uitwisseling tussen het bouwproces en uw gebruikersorganisatie strak te organiseren.Hierdoor bent u continu op de hoogte van het proces en worden de belangen van de eindgebruiker behartigd tijdens het ontwerp en de bouw van het laboratorium. 

Bekijken

Samenwerkingen waar we trots op zijn

Bouwproces specifiek voor laboratoria

Onze aanpak is specifiek gericht op laboratoria en wordt ondersteund door onze specialistische tools. 

Specialisten

Onze labadviseurs hebben zelf op het lab gestaan en weten precies hoe het eraan toegaat en ook onze projectmanagers hebben jarenlange ervaring. Hierdoor zijn we bekend met beide kanten van het bouwproces. 

Efficiënt vloerplan

Een flexibele indeling voor laboratoria die nog jaren meekan. 

Onze projecten

Op het Leiden Bio Science Park wordt een groot nieuwbouwproject ontwikkeld voor de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN) van de Universiteit Leiden. Het nieuwe pand draagt de naam Gorleaus (voorheen Nieuwbouw FWN). De eerste fase van het project is in 2017 opgeleverd. Aansluitend wordt de tweede fase gerealiseerd, waarbij PM² namens de faculteit betrokken was als projectmanager Laboratoria en Techniek.

Lees verder
Bekijk alle projecten

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.

Vul het contactfomulier in - PM²