Herhuisvesting labs Gaia/Lumen

Wageningen University & Research (WUR) besloot de activiteiten van de Environmental Sciences Group (ESG) en bijbehorende laboratoria te verplaatsen van het Atlas-gebouw naar de gebouwen Lumen, Gaia en het Bedrijfsgebouw. In dit herhuisvestingsproject heeft PM² het projectmanagement, het ontwerp, de directievoering en het toezicht gecoördineerd.

Locatie
Wageningen UR, Campus
Omvang project
Renovatie 1.500 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Onderwijs
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Renovatie labs
Total engineeringsopdracht
Gebouw in gebruik tijdens uitvoering
Zeer korte tijdsplanning

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Brenda Verhaaf

Labadviseur, projectmanager

Teun Lam

Projectmanager, adviseur (lab)huisvesting en aanbestedingen

Kees Wassenaar

Projectmanager, directievoerder

Projectinformatie

WUR wilde de ruimte in haar panden beter benutten en besloot de ESG te verhuizen van het Atlas-gebouw naar de gebouwen Lumen, Gaia en het Bedrijfsgebouw. Op deze nieuwe locaties werden de laboratoria opnieuw ingedeeld en geüpgraded om ze geschikt te maken voor hoogwaardige laboratoriumonderzoek.

Voor dit project was een doorlooptijd van slechts één jaar beschikbaar: de haalbaarheidsfase startte in mei 2017 en de vernieuwde laboratoria werden in juni 2018 in gebruik genomen. Ondanks de tijdsdruk moest het ontwerp toekomstbestendig zijn en moest de bouwkwaliteit voldoen aan de eisen van WUR. Ook was het de bedoeling dat docenten, studenten en onderzoekers de gebouwen konden blijven gebruiken en dat de bedrijfsvoering onverminderd door kon gaan. Door in te zetten op intensief contact met zowel de gebruikers als bouwers is, ondanks de uitdagende omstandigheden en randvoorwaarden, het project op tijd en binnen budget opgeleverd.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.