Onderzoek 

In de onderzoeksbranche bieden wij expertise op het gebied van laboratoriumbouw. Het is een branche waarin we ons al vroeg hebben gespecialiseerd door de vele projecten die wij door de jaren heen hebben uitgevoerd. Deze branche kan zowel publieke als private laboratoria omvatten, van onderzoeksinstellingen zoals het KNAW tot commerciële onderzoeksbedrijven zoals een grote Amerikaanse farmaceut waar wij een productiefaciliteit voor hebben begeleid 

De complexe technische uitdagingen die voortkomen uit deze branche zijn voor ons inspirerend en motiverend. In de branche worden belangrijke ontwikkelingen gedaan, zoals onderzoek naar virusremmers en nieuwe immuun- of celtherapieën die bijdragen aan een betere wereld. Hier leveren wij graag onze bijdrage aan. 

Lees verder

PM2 - Probleemuiteenzetting onderzoeksbranche

Probleem uitzetten 

We kennen zowel de publieke als de private opdrachtgever goed. Binnen de onderzoeksbranche begeleiden we voor beide type opdrachtgevers drie verschillende soorten laboratoria: biologische, fysische en chemische laboratoria. U kunt ons inschakelen als gebruikersadviseur, laboratoriumadviseur en als projectmanager.   

Wij zijn thuis in de labmarkt en kennen alle labmeubelleveranciers, labtoeleveranciers en cleanroombouwers. Door onze jarenlange ervaring hebben we met de meeste partijen samengewerkt en kunnen we waar nodig ook hun expertise vroegtijdig betrekken.  

Bekijken

De oplossingen van PM2 voor de onderzoeksbranche

Oplossingen van PM²  

Onze aanpak in de onderzoeksbranche is gericht op het realiseren van hoogwaardige en duurzame laboratoria die voldoen aan de eisen van de gebruikers en de wet- en regelgeving. Wij werken nauw samen met onze opdrachtgevers en betrekken hen bij elke fase van het proces, van ontwerp tot oplevering en hebben veel ervaring met het proces en de inhoud van de laboratoria. Hierdoor kunnen we snel schakelen en eventuele knelpunten tijdig oplossen. Ook hechten we veel waarde aan een goede communicatie met alle betrokken partijen, zodat het proces soepel verloopt en het eindresultaat volledig aan de wensen van de gebruiker voldoet. 

Bij het bouwen van laboratoria voor onderzoek is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van de gebruikers en de aard van het onderzoek dat er plaatsvindt. Wij zorgen er daarom altijd voor dat we goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en innovaties op dit gebied. 

Onze diensten

Projectmanagement

Heeft u wel verstand van het bouwproces, maar niet van laboratoria (of andersom)? Wij zijn thuis in het bouwproces én zijn gespecialiseerd in laboratoria. Onze projectmanagers weten waar de risico's liggen en zijn vanaf het begin gefocust op het betrekken van de eindgebruiker bij het proces. 

Bekijken

Laboratoriumadvies

We kijken samen met de gebruikers van de laboratoria naar de werkprocessen. We achterhalen met welke chemicaliën er gewerkt wordt en welke apparatuur en welk meubilair er nodig zijn in het lab. We maken een Programma van Eisen die wij ontzettend goed kunnen opstellen door jarenlange ervaring, deze vertalen we naar een eerste indeling en werkafspraken. 

Bekijken

Gebruikersadvies

Wij zijn thuis in bouwprocessen en spreken de taal van het laboratorium. We leren uw organisatie kennen en zijn daardoor in staat de informatie-uitwisseling tussen het bouwproces en uw gebruikersorganisatie strak te organiseren.Hierdoor bent u continu op de hoogte van het proces en worden de belangen van de eindgebruiker behartigd tijdens het ontwerp en de bouw van het laboratorium.  

Bekijken

Samenwerkingen waar we trots op zijn

Bouwproces specifiek voor laboratoria

Onze aanpak is specifiek gericht op laboratoria en wordt ondersteund door onze specialistische tools. 

Specialisten

Onze labadviseurs hebben zelf op het lab gestaan en weten precies hoe het eraan toegaat en ook onze projectmanagers hebben jarenlange ervaring. Hierdoor zijn we bekend met beide kanten van het bouwproces. 

Efficiënt vloerplan

Een flexibele indeling voor laboratoria die nog jaren meekan. 

Onze projecten

In opdracht van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), het Hubrecht Institute en het Prinses Máxima Centrum heeft PM² de renovatie en nieuwbouw van een DPF begeleid.

Lees verder
Bekijk alle projecten

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.

Vul het contactfomulier in - PM²