Labinrichting Cellpoint

PM² heeft biotechnologiebedrijf Cellpoint ondersteund bij de realisatie van laboratoria in het gebouw van Galápagos te Oegstgeest. Wij adviseerden Cellpoint over onder andere het programmamanagement en de kwaliteitsborging van het laboratoriumontwerp en  -advies. Ook hebben we het ontwerp- en bouwproces op het gebied van de laboratoriumfuncties verzorgd.

Locatie
Leiden Bio Science Park, Oegstgeest
Omvang project
1.700 m² vvo
Verleende diensten
Labadvies
Branche
Onderzoek
Kenmerken

Laboratoriuminrichting
Strakke tijdsplanning

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

David Dik

Projectmanager, adviseur (lab)huisvesting

Projectinformatie

In de recente nieuwbouw (2022) van Galápagos, een project dat PM2 ook heeft begeleid, waren twee verdiepingen nog niet ingevuld en ingericht. Cellpoint is een innovatief bedrijf dat technieken en behandelingen op het gebied van celtherapie van diverse soorten kanker verzorgt. Het bedrijf groeide uit haar huidige pand en had de wens om te verhuizen naar het gebouw van Galápagos.

In een bouwteamverband heeft PM2 Cellpoint geadviseerd over het ontwerp en te selecteren aannemers voor het laboratoriumgedeelte. In het tweede kwartaal van 2023 is de opdrachtverstrekking aan deze partijen gerealiseerd.

Door de gebruikers tijdig intensief te betrekken bij het ontwerp, hebben we op efficiënte wijze invulling gegeven aan de strakke planning—met bewaking van de gevraagde kwaliteit. Daarnaast is het primaire proces leidend geweest voor het ontwerp. Hierdoor kan Cellpoint nu op een juiste wijze (deel)producten en patiëntmateriaal prepareren in onder andere een drietal cleanrooms (klasse D en B).

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.