Projectmanagement & labadvies bij PM2

Projectmanagement

PM² is thuis in de aansturing van het bouwproces en heeft jarenlange ervaring met microbiologische en fysische laboratoria, waaronder cleanrooms. Onze projectmanagers weten precies waar de risico's liggen en wanneer ze een specialist moeten raadplegen. Tijdens het bouwproces worden wij een integraal onderdeel van uw organisatie en nemen we de verantwoordelijkheid voor een strak geleid bouwproces op ons. Wij helpen u door het bouwproces heen, zijn betrokken en trekken de kar voor uw organisatie. Het belang van onze klanten voelen wij als ons eigen belang en we doen er alles aan om uw project tot een succes te maken.

Neem contact op

PM2 - Projectmanagers & Labadviseurs

Uw partner voor toekomstbestendige en efficiënte laboratoria

Heeft u dringend een nieuw lab nodig of moet er gerenoveerd worden? Heeft u wel veel verstand van laboratoria en/of cleanrooms, maar niet van bouwprocessen (of andersom)? Dan kunt u de expertise van PM² inschakelen. Dit kan vanaf het eerste moment dat u een idee krijgt over het aanpassen van de huisvesting. Of dit nou een geheel nieuw lab is, renovatie of een verandering binnen de bestaande laboratoria.  

Vanaf moment één kijken wij met u mee en we beginnen het ontwerpproces bij de basis. Dit betekent dat we niet meteen gaan kijken naar oplossingen, we doen eerst een stap terug. We kijken naar de toekomst van het bedrijf en de markt waarin uw organisatie zich begeeft. Door onze kennis van het bouwproces én onze inhoudskennis van laboratoria kunnen wij de juiste vragen stellen. We kijken ook naar de flexibiliteit en duurzaamheid van de ruimtes. We bouwen de laboratoria en cleanrooms zo efficiënt mogelijk en zorgen voor een indeling die flexibel is. Hierdoor zijn de laboratoria duurzaam en kunnen ze nog jaren mee. Ook wanneer de functie van het lab verandert. 

Bekijk onze projecten

quotes

“Teake, ontzettend bedankt voor al jouw inspanningen.”

Manager Vastgoed en Huisvesting, Hogeschool Rotterdam  |  Renovatie practicumruimten Academieplein, Hogeschool Rotterdam
Ervaren projectmanagers bij PM2

De oplossingen van PM²

In onze labprojecten zijn wij integraal verantwoordelijk voor het gehele bouwproces, van initiatief tot en met ingebruikname. Of specifiek voor het laboratoriumgedeelte van grootschalige projecten, waarbij wij de projectmanager ondersteunen. Wat onze aanpak uniek maakt, is dat wij eerst de diepte induiken met onze klanten. We achterhalen de vereisten van de ruimtes en activiteiten die zullen plaatsvinden in het laboratorium of de cleanroom.Daarna vertalen wij dit in een Programma van Eisen (PvE). Om deze taak succesvol uit te voeren, hebben wij bij PM² een aantal tools ontwikkeld, zoals een apparatuurlijst, een ruimtelijst voor labruimten met hun specificaties en een labarometerom de kosten snel te berekenen. 

Ontdek onze oplossingen

Bouwproces specifiek voor laboratoria

Onze aanpak is specifiek gericht op laboratoria en wordt ondersteund door onze specialistische tools. 

Laboratorium specialisten

Wij hebben specialisten in huis waar onze projectmanagers altijd op terug kunnen vallen. 

Efficiënt vloerplan

Een flexibele indeling voor laboratoria die nog jaren mee kan. 

Deze bedrijven gingen u voor

PM2 verzorgt uw laboratoriuminrichting

Welke soorten laboratoria bedient  PM² 

Wij bedienen voornamelijk biologische, chemische en fysische laboratoria, waaronder cleanrooms. Met deze laboratoria hebben wij veel ervaring opgebouwd door de jaren heen. De inhoud verschilt van lab tot lab en binnen al deze laboratoria worden verschillende technieken gebruikt. Hiervoor moeten de laboratoria geschikt zijn.  

Het bouwproces van een lab of een cleanroom verschilt wezenlijk van dat van andere, minder complexe bouwwerken. Al aan het begin van de programmafase duiken we de diepte in om te bepalen welke labs bepalend zullen zijn bij de uitwerking van het ontwerp. Vaak maken we voor zowel de maatgevende labs als de standaardlabs ook concept indelingen, zodat de architect voor het structuurontwerp al weet met welke bouwstenen hij moet gaan werken.  

We kunnen het bouwproces risicogestuurd organiseren, omdat wij als geen ander de risico’s kennen bij de totstandkoming van een lab. Zo heeft verificatie en validatie gedurende het hele proces onze volle aandacht.  Door onze expertise op het gebied van projectmanagement en laboratoria kunt u ervan uitgaan dat uw laboratorium gebruiksvriendelijk, duurzaam en efficiënt is ingericht. 

Onze projecten

Op het Leiden Bio Science Park wordt een groot nieuwbouwproject ontwikkeld voor de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN) van de Universiteit Leiden. Het nieuwe pand draagt de naam Gorleaus (voorheen Nieuwbouw FWN). De eerste fase van het project is in 2017 opgeleverd. Aansluitend wordt de tweede fase gerealiseerd, waarbij PM² namens de faculteit betrokken was als projectmanager Laboratoria en Techniek.

Lees verder
Bekijk alle projecten

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.

Vul het contactfomulier in - PM²