Renovatie laboratorium

PM² heeft de kantoor- en laboratoriumfaciliteiten van DuPont in Leiden gerenoveerd. Op deze locatie ontwikkelt DuPont innovatieve producten en oplossingen voor een groot aantal industrieën, met enzymen als voornaamste eindproduct. Deze enzymen worden gebruikt voor het produceren van bijvoorbeeld wasmiddelen, (dier)voeding, textiel en biobrandstof.

Locatie
DuPont, Leiden
Omvang project
2.800 m² bvo (inclusief laboratoria)
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Herindeling en flexibilisering laboratoria (MLI-niveau)
Werkcomfort en veiligheid
Nieuwe technische infrastructuur
Aangepaste huisvesting voorbereid op groei

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Teun Lam

Projectmanager, adviseur cleanrooms en aanbestedingen

Projectinformatie

In zijn bestaande vorm was het pand niet geschikt om de (verwachte) sterke groei in het aantal medewerkers en faciliteiten te herbergen. Ook gaf DuPont aan de kantoor- en laboratoriumstructuur in zijn geheel te willen moderniseren, met als belangrijke verandering het schrappen van persoonsgebonden werkplekken. In 2016 is er een flexibele en dynamische werkomgeving gecreëerd, gebaseerd op DuPonts groeiscenario en de beginselen van hun bedrijfsidentiteit.

Renovatie (eiwit)laboratorium

Binnen dit project was PM² verantwoordelijk voor het renoveren van het laboratoriumgedeelte. Uit gesprekken over de werksituatie, die we met labmanagers en medewerkers voerden, bleek dat de technische infrastructuur aan vernieuwing toe was en dat er labs verplaatst moesten worden.

Daarop hebben we een Programma van Eisen (PvE) en vlekkenplan opgesteld, met daarin een goede ruimtelijke scheiding tussen labs en kantoren. Het haalbaarheidsonderzoek naar de laboratoriumrenovatie resulteerde in een technisch PvE, dat vervolgens is uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Medio 2016 is er een modern, flexibel ingericht laboratorium in gebruik genomen, waar deze DuPont-vestiging weer jaren mee vooruit kan.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.