Krijg laboratoriumadvies van PM2

Laboratoriumadvies

PM² is zeer ervaren op het gebied van huisvestingsadvies voor laboratoria & cleanrooms en kent de laboratoriummarkt als geen ander. Onze laboratoriumadviseurs hebben zelf op het lab gestaan en weten precies wat hier allemaal bij komt kijken. Dit stelt ons in staat om tijdens het proces de gebruikersorganisatie intensief te betrekken en deze continu te adviseren en informeren. De eindgebruiker van het laboratorium staat bij PM² centraal. Dit zie je terug in onze aanpak en in het eindresultaat.

Neem contact op

PM2 - duurzame, flexibele laboratoria

Probleemuiteenzetting

Heeft u als organisatie de wens om uw laboratorium uit te breiden, efficiënter in te richten of om deze aan te passen om nieuwe technologieën te accommoderen, maar heeft u hiervoor nog geen concreet huisvestingsvraagstuk?

Dan kunt u de expertise van PM² inschakelen. We adviseren u vanaf het eerste idee tot en met de bouw of renovatie van het nieuwe lab. Zo kunnen wij alvast onderzoeken hoe:

  • Diverse laboratoria beter kunnen samenwerken en welke apparatuur gedeeld kan worden tussen verschillende afdelingen;
  • Welke werkprocessen de gebruikers toepassen en hoe we de nieuwe laboratoria hierop kunnen inrichten;
  • Welke indeling voor de laboratoria efficiënt is voor de gebruikers en de ruimte waarin deze komen.

Heeft u een haalbaarheidsonderzoek, programma van eisen of laboratorium ontwerp nodig? Of loopt u tegen een ander probleem aan? Ook dan zijn wij altijd bereid om met u mee te denken!

Bekijk onze projecten

quotes

“Rob, een prachtresultaat! Dankzij de geweldige samenwerking tussen alle betrokken afdelingen en mensen en dankzij jouw bijdrage, is het project een groot succes geworden.”

Jolanda van Zanen  |  Enexis

De oplossingen van PM²

Als u ons inschakelt voor laboratoriumadvies of advies over uw cleanroom werken onze adviseurs nauw samen met de gebruikers van het lab. Als eerste brengen we samen alle werkprocessen in kaart. Deze vertalen we naar een apparatuur- en een ruimtelijst waarop alle voorzieningen en ruimte-eisen komen te staan. Hierbij kijken we naar de chemicaliën waarmee gewerkt wordt in het lab en naar welke apparaten en meubilair er nodig zijn om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Een groot voordeel dat PM² meebrengt, is dat al onze adviseurs zelf op het lab hebben gestaan. Ze weten dus als geen ander wat nodig en realistisch is en niet.

Vervolgens vertalen we de ruimtelijst naar een laboratoriumindeling/laboratorium ontwerp die perfect aansluit op de behoeften van de gebruikers en voldoet aan van toepassing zijnde regelgeving. Door deze aanpak kunnen we de kern van de vraag van de klant achterhalen en zo tot een passende oplossing komen voor hun laboratoriumproblemen. Tijdens het proces stellen wij ook altijd een Programma van Eisen op (PvE) en maken we een Plan van Aanpak (PvA). Het resultaat: een efficiënt laboratorium dat nog jaren mee kan!

Ontdek onze oplossingen

Vakkennis

PM² spreekt de taal van het lab. 

Specialisten

Onze mensen hebben zelf op het lab gestaan en weten precies hoe het eraan toegaat in een lab.  

Projectmanagement

Al onze projectmanagers hebben jarenlange ervaring met laboratoria.  

Deze bedrijven gingen u voor

PM2 verzorgt uw laboratoriuminrichting

Welke soorten laboratoria bedient PM²

Met laboratoriumadvies bedienen wij vooral biologische, chemische en fysische laboratoria, waaronder cleanrooms. Binnen deze drie soorten laboratoria verschilt de inhoud van lab tot lab. Er worden verschillende technieken, apparatuur en chemicaliën gebruikt, waarvoor de laboratoria geschikt moeten zijn.

Bij het geven van laboratoriumadvies of advies over cleanrooms zijn er per lab verschillende aspecten waarop we ons voornamelijk richten. Bij chemische laboratoria kijken we primair naar de veiligheid van de gebruikers met betrekking tot de stoffen waar ze mee werken, bij biologische labs gaat het vaak om het beschermen van zowel de gebruiker als het product. Bij een fysisch laboratorium zijn de ruimtekarakteristieken vaak essentieel voor het onderzoek of voor de productie. We besteden daarbij extra aandacht aan kerneisen als een stabiele ruimtetemperatuur, trillingen of weinig stof. Door onze jarenlange ervaring kunt u ervan uitgaan dat uw laboratorium kundig en efficiënt is ingericht.

Onze projecten

Op het Leiden Bio Science Park wordt een groot nieuwbouwproject ontwikkeld voor de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN) van de Universiteit Leiden. Het nieuwe pand draagt de naam Gorleaus (voorheen Nieuwbouw FWN). De eerste fase van het project is in 2017 opgeleverd. Aansluitend wordt de tweede fase gerealiseerd, waarbij PM² namens de faculteit betrokken was als projectmanager Laboratoria en Techniek.

Lees verder
Bekijk alle projecten

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.

Vul het contactfomulier in - PM²