Nieuwbouw labverdiepingen

In opdracht van ViroClinics Biosciences heeft PM² de nieuwbouw van laboratoria en kantoren in de Rotterdam Science Tower gecoördineerd. De nieuwe laboratoria voldoen aan de hoge inperkingseisen van het type MLII en MLIII/BSLIII.

Locatie
ViroClinics, Rotterdam Science Tower
Omvang project
5.000 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Herbestemming
Kantoren
Laboratoria met inperkingsniveaus (MLII en MLIII/BSLII)
Kennisintensief (laboratoria)
Terugkoppeling gebruikerswensen en technische uitvoering

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Rob Mulder

Partner, project- en programmamanager

Projectinformatie

ViroClinics Biosciences is een lifesciencesonderneming die biofarmaceutische organisaties adviseert over de ontwikkeling van medicijnen tegen virusziekten. Voor experimenten met gevaarlijke en genetisch gemodificeerde virussen zijn bij ViroClinics MLII- en MLIII/BSLIII-laboratoria gebouwd. Op dit laatste type zijn zeer strenge en specifieke inperkingseisen van toepassing.

PM² heeft het ontwerp en de bouw van de technische installaties in deze cleanroomomgevingen gecoördineerd. We verzorgden het volledige projectmanagement van dit herbestemmingsproject, van het opstellen van het Programma van Eisen (PvE) en de ontwerpbegeleiding tot de directievoering.

Een belangrijk aandachtspunt was het in goede banen leiden van de communicatie en afstemming tussen de ontwerpende aannemers en de eindgebruikers. In een vroeg stadium hebben we de eindgebruikers gevraagd naar hun wensen over de noodzakelijke apparatuur, de voorzieningen en de inrichting van de laboratoria. Zo konden we starten met de juiste blauwdruk in handen.

quotes

“Rob, ik had niet verwacht dat je dit project toch nog vlot zou trekken!”

Hans Bunschoten  |  ViroClinics Biosciences

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.