Nieuwbouw laboratorium

DuPont groeide uit zijn huisvesting in Leiden. Daarom besloot het bedrijf in 2017 om een nieuw Europees hoofdkantoor te bouwen op het Leiden Bio Science Park. Voor dit project schreef PM² Engelstalige PvE’s en traden we op als projectleider namens DuPont.

Krijg laboratoriumadvies van PM2
Locatie
DuPont, Leiden Bio Science Park
Omvang project
7.500 m² bvo (inclusief laboratoria)
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Opstellen PvE
Design & Build-contract aannemer
Advies en procesmanagement tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase
ML-I laboratoria

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Teake Brunia

Projectmanager, adviseur (lab)huisvesting

Projectinformatie

In zijn bestaande vorm was het pand niet geschikt om de (verwachte) sterke groei in het aantal medewerkers en faciliteiten te herbergen. Ook gaf DuPont aan de kantoor- en laboratoriumstructuur in zijn geheel te willen moderniseren, met als belangrijke verandering het schrappen van persoonsgebonden werkplekken. In 2016 is er een flexibele en dynamische werkomgeving gecreëerd, gebaseerd op DuPonts groeiscenario en de beginselen van hun bedrijfsidentiteit.

Renovatie (eiwit)laboratorium

Binnen dit project was PM² verantwoordelijk voor het renoveren van het laboratoriumgedeelte. Uit gesprekken over de werksituatie, die we met labmanagers en medewerkers voerden, bleek dat de technische infrastructuur aan vernieuwing toe was en dat er labs verplaatst moesten worden.

Daarop hebben we een Programma van Eisen (PvE) en vlekkenplan opgesteld, met daarin een goede ruimtelijke scheiding tussen labs en kantoren. Het haalbaarheidsonderzoek naar de laboratoriumrenovatie resulteerde in een technisch PvE, dat vervolgens is uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Medio 2016 is er een modern, flexibel ingericht laboratorium in gebruik genomen, waar deze DuPont-vestiging weer jaren mee vooruit kan.

quotes

“Teake, dank voor al je steun en doorzettingsvermogen om dit project tot een goed eind te brengen. Zonder jou hadden we dit nooit voor elkaar gekregen.”

Bart Koops, management DuPont Leiden  |  Nieuwbouw DuPont, Leiden
PM2 - Probleemuiteenzetting onderzoeksbranche
PM2 - Branche overzicht
Krijg laboratoriumadvies van PM2

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.