Nieuwbouw cleanroom

In opdracht van Phillips Medisize heeft PM² de realisatie gecoördineerd van een ISO-8-cleanroom. De coördinatie omvatte zowel de inpandige bouw als de inrichting van de cleanroom.

Locatie
Philips Medisize, Hillegom
Omvang project
1.200 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Nieuwbouw en laboratoriuminrichting
Cleanroomtechniek (ISO 8)
Conform strenge, medische QA-eisen
Functionaliteit voorop
Uitbreiding mogelijk

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Rob Mulder

Partner, project- en programmamanager

Kees Wassenaar

Projectmanager, directievoerder

Projectinformatie

De nieuwe faciliteit is in eerste instantie bedoeld voor de productie van klantspecifieke disposables. Ook is er een werkplaats gebouwd voor onderhoud en opslag van de mallen. Verder biedt de nieuwbouw ruimte aan een assemblage- en verpakkingsafdeling en een tussentijdse opslagruimte. Het personeel kan de cleanroom betreden via omkleedruimtes met hygiënesluizen.

We stelden in korte tijd het Programma van Eisen (PvE) op aan de hand van interviews. De eerste schetsen van mogelijke indelingen werden gemaakt, met de productielogistiek als leidraad. Die ontwerpen zijn besproken met de opdrachtgever, wat resulteerde in een akkoord voor een voorlopig ontwerp.

Zowel voor als tijdens het bouwproces vond er regelmatig overleg plaats met de productie- en de kwaliteitsafdelingen, om de bouwverrichtingen en QA-eisen optimaal op elkaar af te stemmen. Dankzij goede communicatie met alle betrokkenen kon er tijdig bijgestuurd worden waar nodig, en is het project volgens planning afgerond.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.