Nieuwbouw Gorlaeus – FWN, Universiteit Leiden

Op het Leiden Bio Science Park wordt een groot nieuwbouwproject ontwikkeld voor de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN) van de Universiteit Leiden. Het nieuwe pand draagt de naam Gorleaus (voorheen Nieuwbouw FWN). De eerste fase van het project is in 2017 opgeleverd. Aansluitend wordt de tweede fase gerealiseerd, waarbij PM² namens de faculteit betrokken was als projectmanager Laboratoria en Techniek.

Locatie
Leiden Bio Science Park
Omvang project
30.500 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Onderwijs
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Nieuwbouw
Academisch
Chemische, biochemische en optische laboratoria
Grote omvang, hoge complexiteit

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Bas van Halen

Partner, project- en programmamanager

Projectinformatie

Omdat de nieuwbouw zo omvangrijk is, is het project opgedeeld in twee fases. Het uiteindelijke Gorlaeus Gebouw beslaat ongeveer 30.500 m² bvo en omvat verschillende (bio)chemische en fysische laboratoria, onderwijsruimten, kantoren en facilitaire voorzieningen.

De grootste uitdagingen van dit project worden gevormd door de hoge complexiteit, lange doorlooptijd en grote omvang. Ook de continu veranderende studenteninstromen, onderwijscurricula en marktomstandigheden zijn complicerende factoren. Er is veel moeite in gestoken om het ontwerp zulke veranderingen te laten opvangen, zodat het op zowel korte als lange termijn functioneel blijft. Daarbij heeft PM² een centrale rol gespeeld in de afstemming met de labgebruikers.

PM² heeft namens de gebruikersorganisatie FWN deelgenomen aan het programma- en ontwerpproces. Hierbij waren we verantwoordelijk voor advisering op het gebied van het bouwproces, laboratoria en installatietechniek. Ook droegen we de eindverantwoordelijkheid voor het ontwerpproces van de laboratoria.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.