Risicoanalyse Pathologie

In opdracht van HagaZiekenhuis analyseert PM² de werkmethodes, het gebruik van gevaarlijke stoffen en de werkomgeving van het laboratorium Pathologie.

Locatie
HagaZiekenhuis, Den Haag
Omvang project
1.000 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Zorg
Onderzoek
Kenmerken

Werkmethodes
Gevaarlijke stoffen
Werkomgeving

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Marli Serbanescu

Labadviseur, projectmanager

Projectinformatie

Binnen de pathologie wordt het ontstaan en beloop van ziektes bestudeerd door weefsels en cellen van patiënten te onderzoeken. Hierbij is het uitgangspunt dat ziekte ontstaat door schade aan weefsels, cellen en moleculen. De uitkomst van het onderzoek bepaalt vaak de keuze voor een behandeling van de patiënt.

Het doel van dit project was om inzichtelijk te maken of er veiligheidsrisico’s zijn voor de medewerkers op de afdeling Pathologie met betrekking tot het werken met gevaarlijke stoffen; en zo ja, welke risico’s dit dan zijn. Om dit in kaart te brengen hebben we de werkmethodes, het gebruik van gevaarlijke stoffen en de werkomgeving in het laboratorium geanalyseerd. Op basis van die inzichten hebben we bepaald welke maatregelen getroffen moeten worden om de risico’s beheersbaar te maken.

Vervolgens hebben we het projectmanagement van de uitvoering van beheersmaatregelen op zowel technisch als organisatorisch vlak geleid. Hieronder vallen aanpassingen aan afzuiging en veiligheidskasten, maar ook advies over procesveranderingen en herindeling van laboratoria.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.