Renovatie, nieuwbouw DPF

In opdracht van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), het Hubrecht Institute en het Prinses Máxima Centrum heeft PM² de renovatie en nieuwbouw van een DPF begeleid.

Locatie
KNAW, Hubrecht & PMC, Utrecht
Omvang project
1.100 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Onderzoek
Kenmerken

Projectbudget: €6.8 miljoen (excl. btw)
Architect: Hollandse Nieuwe
Installatieadviseur: Swebru
Uitvoerende partij: TBI
Faciliteit in volledig bedrijf tijdens renovatie en nieuwbouw
Cleanroomontwerp met hoge kwaliteitsstandaard

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Projectinformatie

KNAW was als vastgoedeigenaar opdrachtgever voor dit project, Hubrecht Institute was gebruiker en beheerder van de dierproeffaciliteit, en Prinses Máxima financierde de nieuwbouw als nieuwe toekomstige gebruiker.

Vanaf het opstellen van de businesscase heeft PM² intensief samengewerkt met deze drie gerenommeerde instituten, van gebruikers- tot stuurgroepniveau. Hierbij hebben we de verschillende belangen samengebracht tot de volgende gemeenschappelijke doelen:

  • Een toekomstbestendige dierproeffaciliteit waarin het welzijn van de proefdieren geborgd is conform de laatste regelgeving.
  • Een integrale samenwerking tussen de drie instituten, waarbij zij kennis en apparatuur kunnen delen ondanks de fundamenteel verschillende onderzoeken die ze uitvoeren.

Na een intensief ontwerptraject, waarbij niet alleen de architect en installatieadviseur, maar ook de eindgebruikers van de instituten nauw betrokken waren, hebben we de aanbesteding begeleid. Deze vond plaats in een periode waarin de markt overvol was en grondstofprijzen fors stegen. In totaal hebben er drie optimalisatierondes, met behoud van kwaliteit, plaatsgevonden voordat er gegund kon worden.

Tijdens de uitvoering bleef de dierproeffaciliteit volledig in gebruik. Er is continu gemonitord of het bouwproces geen negatief effect had op de onderzoeken en aanwezige proefdieren. Door een gedegen risicoanalyse, testuitvoeringen en dagelijkse afstemming zijn zowel de renovatie en nieuwbouw zonder verstoring van de onderzoeken tijdig en binnen budget opgeleverd.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.