Nieuwbouw laboratoria

In opdracht van Aquon begeleidt PM² de realisatie van moderne laboratoriumfaciliteiten in Houten.

Locatie
Aquon, Houten
Omvang project
3.150 m² bvo
Verleende diensten
Labadvies
Branche
Onderzoek
Kenmerken

Nieuwbouw
Van twee naar één locatie
Functionele, flexibele inrichting
Klimaat, milieu en circulariteit als uitgangspunten

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Marli Serbanescu

Labadviseur, projectmanager

Projectinformatie

Aquon is de ideale partner voor watergerelateerd onderzoek. Dagelijks bieden zij deskundig inzicht in de waterkwaliteit aan aangesloten waterschappen in de regio Midden- en Zuid-Nederland. In de nieuwbouw in Houten worden Aquons vestigingen uit Tiel en Leiden verenigd in een modern, volwaardig en duurzaam ingericht laboratorium. De bouw is gestart in april 2023; ingebruikname is voorzien in Q2/Q3 2024.

Aan de hand van meerdere workshops heeft PM² het voorlopig ontwerp getoetst met de gebruikers. Ook stelden we het PvE op voor het labmeubilair. Tijdens dit proces hebben we de labinrichting nogmaals getoetst met de gebruikers door middel van 3D-tekeningen. Tot slot begeleiden we de Europese aanbesteding, realisatie en oplevering van de labinrichting.

De diversiteit aan laboratoria vereist specifieke inrichting per divisie. Denk bijvoorbeeld aan speciale verlichte onderzoekstafels, microscopeertafels en afgezogen opzetkasten. Desondanks moet de inrichting van de laboratoria zo standaard en flexibel mogelijk zijn en is duurzaamheid een belangrijk speerpunt. Daarom is bijvoorbeeld gekozen voor zuurkasten met variabel, raamstandafhankelijk debiet en een blad vervaardigd van grondstoffen van duurzame herkomst.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.