CAR T-faciliteit BMS

In Oegstgeest begeleidt PM² de realisatie van de eerste Europese farmaceutische faciliteit van Bristol Myers Squibb (BMS). Op deze locatie zal BMS het bloed van patiënten met bloedkanker modificeren tot patiëntgebonden medicatie, om de patiënten zo te kunnen behandelen.

Locatie
Oegstgeest
Omvang project
18.831 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Zorg
Onderzoek
Kenmerken

Projectbudget: €380 miljoen excl. btw
Architect: KuiperCompagnons
Installatieadviseur: DPS-Ierland
Uitvoerende partij: John Sisk & Son

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Tom Wiardi

Partner, projectmanager, adviseur lab- & zorgmarkt

Projectinformatie

Het Amerikaanse BMS behoort tot de grootste wereldwijde farmaceutische ondernemingen en realiseert momenteel haar eerste Europese productiefaciliteit in Oegstgeest. Voor dit bedrijf is PM² het contactpunt geweest tussen de Nederlandse autoriteiten en Global Engineering vanuit de Verenigde Staten.

Wij hebben het management van de realisatie van de faciliteit op ons genomen en het lokale BMS-projectteam in Oegstgeest aangestuurd. Dit team bestond uit 12 engineers die toezicht hielden op de detailuitwerking van de aannemer en de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden.

Tijdens dit internationale Engelstalige project vond dagelijks afstemming plaats met de projectdirecteur van BMS, de directie van de Ierse aannemer en de omliggende bedrijven op het Leiden Bio Science Park. Het project kenmerkt zich door de enorme omvang, de strakke planning, de Amerikaanse veiligheidsstandaarden en contractvormen, het internationale karakter en de gefaseerde ingebruikname.

Dankzij onze ervaring met cleanrooms, laboratoria en de Nederlandse markt, inclusief de autoriteiten, voert PM² het projectmanagement met succes uit. De commisioning start in Q4 2023 en de eindoplevering zal in Q3 2024 plaatsvinden, waarna de eindgebruiker haar validatieprocessen kan starten.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.