PM2 - Sfeerimpressie Haga ziekenhuis

Huisvesting MMB-lab

In opdracht van HagaZiekenhuis begeleidt PM² de realisatie van de tijdelijke huisvesting voor het Medische Microbiologisch Laboratorium (MMB).

Locatie
HagaZiekenhuis, Den Haag
Omvang project
1.200 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Zorg
Onderzoek
Kenmerken

Microbiologisch laboratorium
Tijdelijke huisvesting
LEAN-werken

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Marli Serbanescu

Labadviseur, projectmanager

Projectinformatie

Medische microbiologie houdt zich bezig met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van aandoeningen veroorzaakt door micro-organismen. In het Medisch Microbiologisch Laboratorium (MMB) worden patiëntmaterialen onderzocht, afkomstig van patiënten die waarschijnlijk een infectieziekte hebben doorgemaakt. De huidige locatie van het MMB moet gerenoveerd worden; daarom is besloten tijdelijke huisvesting te realiseren op een andere locatie binnen het HagaZiekenhuis.

PM² heeft aan de hand van uitgebreide procesomschrijvingen een relatieschema opgesteld. Door die te koppelen aan de apparatuurlijst en logistieke stromen hebben we de ruimtebehoefte in kaart gebracht, die vervolgens is uitgewerkt naar een vlekkenplan. Verder hebben we geïdentificeerd welke aanpassingen en validaties nodig zijn voor de realisatie van het laboratorium op de tijdelijke locatie, en vervolgens het ontwerp en realisatie van de labinrichting begeleid.

De nieuwe indeling vormde de grootste uitdaging, aangezien de tijdelijke huisvesting kleiner is dan de oude locatie. Hierin was de optimale logistieke routing van het patiëntmateriaal leidend. Door de mogelijke knelpunten bespreekbaar te maken met de gebruikers en techniek is een ontwerp neergezet waarin de dienstverlening optimaal is en de gebruikers over een volwaardig lab beschikken om volgens LEAN-concept in te werken.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.