Verhuizen en inrichten ESP Lab

Voor de Technische Universiteit Delft (TUD) heeft PM² bijgedragen aan de ingebruikname van de nieuwe generatie onderzoekslaboratoria in het Electrical Sustainable Power Lab (ESP Lab). In het ESP Lab wordt onderzoek gedaan naar verduurzaming van energiesystemen door de toepassing van hernieuwbare bronnen, intelligente netten en energiebesparing. Dit gecombineerde onderzoek, geconcentreerd onder één dak, maakt het ESP Lab uniek in de wereld. De faciliteit speelt dan ook een sleutelrol in de toekomst van de duurzame elektriciteitsvoorziening.

Locatie
TU Delft
Omvang project
9.000 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Onderwijs
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Verhuizen en inrichten
Laboratoriuminrichting
Renovatie
Gebruikersvertegenwoordiging
Afstemming gebouweigenaar
Fysische laboratoria

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Brenda Verhaaf

Labadviseur, projectmanager

Projectinformatie

Voorheen lagen de laboratoria van het ESP Lab verspreid door het EWI-gebouw, waar de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) is gevestigd. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken—zowel binnen het gebouw als onder de diverse gebruiksgroepen van het ESP Lab—zijn de groepen op verschillende momenten verhuisd naar het gerenoveerde lab. Met name de verhuizingen van de hoogspannings- en trillingsarme opstellingen vormden een grote uitdaging: deze vereisten een strakke planning en adequate voorbereiding.

Na inhuizing van de gebruikers verliep de commissioning naar volle tevredenheid. Vervolgens is de shielding van het gebouw nog verder uitgebreid, om ervoor te zorgen dat de verschillende gebruiksgroepen er hun werk kunnen doen zonder elkaars experimenten te verstoren.

PM² heeft ook de volledige inrichting van het ESP Lab begeleid. Voor het meubilair van de fysische labs golden een aantal unieke eisen, waaronder elektrotechnische specificaties. Hiervoor hebben wij de User Requirement Specification opgesteld en vervolgens het inkoop- en inhuistraject aangestuurd. Daarnaast hebben we de inrichting van de chemische laboratoria en de overige ruimten, zoals overleg- en vergaderplekken, begeleid. Dankzij onze inzet zijn de onderzoeksruimtes volgens planning in gebruik genomen en zijn zowel opdrachtgever als gebruiker tevreden met de nieuwe faciliteiten.

quotes

“Brenda, it is thanks to your hard work that the project is a succes.”

Renovatie ESP lab, TUDelft  |  Radek Heller, labmanager ESP

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.