Nieuwbouw Augustinianum

In opdracht van Stichting Carmelcollege heeft PM² het projectmanagement van de nieuwbouw van Scholengemeenschap Augustinianum in Eindhoven verzorgd. De katholieke school voor havo, atheneum en gymnasium is in 1898 opgericht en is de oudste middelbare school in Eindhoven.

Locatie
Stichting Carmelcollege, Eindhoven
Omvang project
10.000 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderwijs
Projectmanagement
Kenmerken

Nieuwbouw scholengemeenschap
Onderwijsfaciliteiten en sportaccommodaties
UAV-GC
Strakke tijdsplanning met nieuwbouw in één jaar

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Bas van Halen

Directielid, bureaumanager

Christiaan van Oijen

Projectmanager, directievoerder

Projectinformatie

Het nieuwe schoolgebouw van het Augustinianum heeft een compacte indeling met een atrium als middelpunt. Dankzij het transparant ontwerp voldoet het pand aan alle eisen voor een eigentijdse school. Naast moderne onderwijsfaciliteiten biedt het gebouw ook de nodige ruimte aan sportaccommodaties: op een totaal van ongeveer 10.000 m² bvo is bijna 2.000 m² gereserveerd voor sport. 

De grootste uitdaging was om het uitdagende ontwerp passend te krijgen binnen het strakke budget. Zowel tijdens de ontwerp- als de uitvoeringsfase is daarom continu gekeken naar betaalbaarheid van alle keuzes. Tijdens de aanbesteding viel de laagste prijs niet binnen budget, waarna met de gecontracteerde aannemer na een korte, maar intensieve optimalisatieronde is gekomen tot een ontwerp dat wel paste binnen budget. Ondanks de vertraging is de school vervolgens conform planning opgeleverd in september 2017.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.