Huisvesting laboratoria QuTech

PM² begeleidt de realisatie van nieuwe laboratoria en modernisatie van het gebouw van QuTech, een onderzoeksinstituut naar kwantumtechnologie verbonden aan de TU Delft.

Locatie
TU Delft
Omvang project
9.000 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderwijs
Gebruikersadvies
Kenmerken

Renovatie
Gebruikersvertegenwoordiging
Afstemming gebouweigenaar
Gebouw in gebruik tijdens uitvoering
Fysische laboratoria

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Rob Mulder

Directielid, project- en programmamanager

Projectinformatie

De Technische Universiteit Delft (TU Delft) werkt aan de bouw van de volgende generatie computer en internet: de kwantumcomputer en het kwantuminternet. Om onderzoek op dit gebied te bevorderen is in 2012 QuTech opgericht: een instituut waar de wetenschap, het bedrijfsleven en de overheid samenwerken. QuTech is gevestigd in het gebouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) van de TU Delft.

Sinds de oprichting in 2012 tot eind 2020 groeide het instituut uit tot een organisatie van 340 medewerkers, die 9.000 m² aan huisvesting beslaat. Ondanks deze snelle uitbreiding bleek het telkens weer mogelijk om de groeiambities van QuTech te faciliteren in het bestaande gebouw, en hier een moderne werkomgeving en innovatieve laboratoria te creëren. In 2019 besloot QuTech dan ook om het gebouw nog tot ongeveer 2027 in gebruik te houden. Er werden plannen gemaakt om delen van het gebouw gefaseerd te moderniseren en nieuwe optica- en cryolabs toe te voegen. Zo kunnen onderzoekers steeds geavanceerdere apparatuur plaatsen en hoogwaardiger onderzoek uitvoeren.

In dit transformatieproces kreeg PM² de taak om, in nauwe samenwerking met de gebruikers, te doorgronden welke laboratoriumruimten en -voorzieningen nodig zijn om het onderzoek verder te brengen. Als gebruikersvertegenwoordiger stemmen wij deze wensen en behoeften af met de vastgoedeigenaar CRE en het management van QuTech.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.