Realisatie huisvesting LabWest

In opdracht van het HagaZiekenhuis heeft PM² een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar een geschikte nieuwe locatie voor LabWest, de laboratoriumorganisatie van ziekenhuis. Eerder was LabWest gehuisvest op de Locatie Sportlaan, die door het HagaZiekenhuis is afgestoten. Ook hebben we het projectmanagement verzorgd voor het ontwerp, de realisatie en de verhuizing van LabWest naar de nieuwe locatie.

Locatie
HagaZiekenhuis, Den Haag
Omvang project
1.100 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Zorg
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Renovatie
Krappe planning met harde opleverdatum
Van haalbaarheidsstudie tot en met verhuizing en ingebruikname

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Tom Wiardi

MT-lid, projectmanager, adviseur labhuisvesting

Brenda Verhaaf

Labadviseur, projectmanager

Projectinformatie

LabWest is de laboratoriumorganisatie van het HagaZiekenhuis en een expertisecentrum voor klinisch-chemische en hematologische diagnostiek voor ziekenhuizen, huisartsen, thuiszorg, ouderenzorg en trombosezorg.

PM² heeft het functioneel, ruimtelijke en technisch Programma van Eisen (PvE) opgesteld. Op basis daarvan hebben we het ziekenhuis geadviseerd bij het vinden van een geschikte locatie binnen de regio Haaglanden. Ook speelden we een adviserende rol bij het opstellen van het huurcontract met de verhuurder van de geschikte locatie.

Vervolgens leidden we het projectmanagement voor de ontwerp- en realisatiefase. Als onderdeel hiervan selecteerden we de installatieadviseur, bewaakten we het ontwerpproces en overlegden we met de gebruiker LabWest.

Nadat het ontwerp was goedgekeurd door zowel LabWest als het HagaZiekenhuis, heeft PM² de aanbestedingsprocedure begeleid, inclusief het opstellen van een selectieleidraad. Ook verzorgden we de directievoering tijdens de realisatie van het project. We selecteerden een verhuizer voor de specialistische onderzoeksapparatuur en voerden gesprekken met de diverse leveranciers. Ook hebben we een gefaseerde verhuisplanning opgesteld, waardoor LabWest alle werkzaamheden tijdens het project heeft kunnen voortzetten.

Projectmanagement & labadvies bij PM2

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.