Labinrichting researchgebouw

Het Prinses Máxima Centrum liet een nieuw researchgebouw ontwikkelen op het Utrecht Science Park. PM² leidde het projectmanagement voor de volledige laboratoriuminrichting van dit nieuwe pand.

Locatie
Prinses Màxima Centrum, Utrecht
Omvang project
Researchgebouw 16.500 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Zorg
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Nieuwbouw
Bouw was al in uitvoering tijdens opstellen PvE van laboratoriuminrichting
Intensieve afstemming met zowel bouw als eindgebruiker
Strakke planning met koninklijke opening PMC op 18 mei ’18

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Tom Wiardi

Partner, projectmanager, adviseur lab- & zorgmarkt

Brenda Verhaaf

Labadviseur, projectmanager

Projectinformatie

Het Prinses Máxima Centrum is een gespecialiseerd ziekenhuis dat zich richt op complexe zorg en onderzoek op het gebied van kinderoncologie. De organisatie heeft als missie om elk kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

PM² heeft een second opinion uitgevoerd op het Programma van Eisen (PvE) van de nieuwbouw. Ook verzorgden we het projectmanagement voor de volledige laboratoriuminrichting van het nieuwe researchgebouw. We stelden een ruimteboek op, ontwierpen de inrichting van de laboratoria samen met de gebruikers en verzorgden de aanbesteding voor het laboratoriummeubilair en alle onderzoeksapparatuur. Hierbij werkten we nauw samen met de gebruikers en de bouwdirectie voor de casco nieuwbouw. Verder hebben we de oplevering van de laboratoria getoetst om daarna te kunnen starten met de laboratoriuminrichting.

Na de oplevering begeleidde PM² de verhuizing van de onderzoeksgroepen vanuit zeven locaties naar het nieuwe Prinses Máxima Centrum. Ook begeleidden we de leveringen van alle nieuwe apparatuur.

Sinds 2020 verzorgt PM² het projectmanagement voor de inrichting van de laboratoria op de zesde en zevende verdieping, die inmiddels in gebruik genomen zijn. Hierbij zorgden we er continu voor dat zowel besluitvormers als eindgebruikers op de hoogte zijn van de projectstatus.

quotes

“PM²’ers, jullie allemaal bedankt, dit proces is pijnloos verlopen”

Prof.dr. Frank Holstege, Principal Investigator, Prinses Máxima Centrum

Prof.dr. Frank Holstege, Principal Investigator, Prinses Máxima Centrum  |  Prinses Maxima Centrum

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.