Vervanging Zonnestraat

In opdracht van het Universitair Medisch Centrum Utrecht heeft PM² bouwadviseurs het projectmanagement gevoerd voor de vervanging van de bestaande Zonnestraat en het vergroten en gecertificeerd opleveren van het rookwarmteafvoersysteem. 

Locatie
UMC Utrecht
Omvang project
220 meter
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Zorg
Projectmanagement
Kenmerken

Strakke planning
Renovatie met minimale hinder voor patiënten en bezoekers
Gecertificeerd RWA (rookwarmte afvoer) systeem
Afstemming met veel gebruikers 

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Tom Wiardi

MT-lid, projectmanager, adviseur labhuisvesting

Projectinformatie

Aan deze belangrijke Zonnestraat vindt een combinatie van grootonderhoudsprojecten plaats met als belangrijkste onderdeel het vervangen van de verouderde dakkappen inclusief het certificeren van de rookwarmteafvoer (RWA). PM² Bouwadviseurs heeft het UMC Utrecht ondersteund bij het ontwerp, de aanbesteding en uitvoering van de renovatie van deze lichtstraat. 

Tevens verzorgde PM² het gebruikersoverleg om betrokkenen op de hoogte te brengen van de werkzaamheden en de te verwachten overlast. 

De renovatie van deze dakkap was nodig omdat de oude dakkap veel lekkage kende en door het verbeteren van de brandveiligheid in het UMC Utrecht deze dakkap onderdeel is geworden van de RWA. Door het aanbrengen van zonwerend en geïsoleerd glas en ledverlichting heeft het UMC Utrecht de zonnestraat ook verduurzaamd.

Onder de vervangen dakkappen bevinden zich de hoofdentree van het UMC Utrecht, winkels en collegezalen. Dagelijks maken 10.000 bezoekers, patiënten en medewerkers gebruik van deze zonnestraat. De uitdaging was de werkzaamheden uit te voeren zonder overlast te veroorzaken, gangen te blokkeren. En het borgen van veilig gebruik van de zonnestraat gedurende de uitvoering voor alle patiënten, bezoekers en medewerkers. 

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.