Nieuwbouw laboratoria

PM² heeft meegewerkt aan het realiseren van een nieuwbouwvestiging van biotechnologiebedrijf Galápagos in Oegstgeest. Voor deze locatie hebben wij onder meer het programmamanagement, de kwaliteitsborging van het casco-ontwerp en het laboratoriumontwerp en -advies verzorgd.

Locatie
Galápagos, Leiden Bio Science Park
Omvang project
21.500 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Gebruikersadvies
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Gebruikersadvies
Kenmerken

Nieuwbouw lab- en kantoorfaciliteit
Projectontwikkeling/ koop
Nagenoeg synchroon lopend tijdspad programma- en ontwerpfase
Strakke tijdsplanning

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Herm Broekhuizen

Projectmanager, adviseur gebouw- en labtechniek

Projectinformatie

Namens Galápagos heeft PM² het ontwerp- en bouwproces van de laboratoriumfuncties begeleid. In het voorjaar van 2019 is de projectontwikkelaar voor dit project geselecteerd en zijn zowel de programmafase als de ontwerpfase gestart. Begin 2020 is ook de hoofdaannemer geselecteerd. In deze nieuwe vestiging kan Galápagos zich nu op nog grotere schaal gaan richten op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve medicijnen en geneesmiddelen. 

Het acht verdiepingen tellende gebouw bestaat uit twee parkeerlagen, een gecombineerde laag met conferentiezalen en horeca, vier lab- en kantoorlagen en een technieklaag. De lab- en kantoorlagen zijn gescheiden door een atrium, maar staan op alle vloerlagen met elkaar in verbinding. Het lab-vvo bedraagt ca. 3.200 m², het kantoor- en conference-vvo bedraagt ca. 7.500 m².

Met het oog op de lastig te voorspellen ontwikkelingen hebben wij met Galápagos vooral gekeken naar een flexibel labconcept. Zo is de inrichting van het laboratorium vrij in te delen en zijn de voorzieningen eenvoudig uit te breiden door een modulaire opzet. Ook is er gekeken naar passende overcapaciteit van installaties.  

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.