Nieuwbouw The Accelerator

Biotechnologiebedrijf Merus N.V. heeft een nieuwbouwhuisvesting laten ontwikkelen op het Utrecht Science Park, dat de naam The Accelerator draagt. Binnen dit realisatieproject was PM² verantwoordelijk voor het labprojectmanagement, de kwaliteitsborging van het casco-ontwerp en het laboratoriumontwerp en -advies.

Locatie
Merus, Utrecht Science Park
Omvang project
22.500 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Gebruikersadvies
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Gebruikersadvies
Kenmerken

Nieuwbouw lab- en kantoorfaciliteit
Projectontwikkeling/huur
Begeleiding casco ontwerp in nauwe samenwerking met tweede hoofdhuurder Genmab

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Herm Broekhuizen

Projectmanager, adviseur gebouw- en labtechniek

Projectinformatie

In het voorjaar van 2019 is de projectontwikkelaar voor de nieuwbouw geselecteerd, waarna zowel de programmafase als de ontwerpfase begonnen. In oktober 2020 werd het startsein voor de bouw gegeven. Uiteindelijk is het pand eind 2022 opgeleverd.

Het gebouw bestaat uit 13 verdiepingen, waaronder een parkeerlaag, een laag met conferentiezalen en horeca, tien lagen met kantoren en laboratoria, en een technieklaag. De eerste vier labkantoorlagen zijn gescheiden door een atrium, maar staan op alle vloerlagen met elkaar in verbinding. Het lab-vvo van Merus beslaat ongeveer 1.500 m², terwijl het kantoor-vvo ongeveer 2.500 m² bedraagt. In deze nieuwe huisvesting kan Merus zich nu op nog grotere schaal richten op de ontdekking en ontwikkeling van medicijnen en geneesmiddelen.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.