Uw laboratoriuminrichting van A tot Z geregeld

Als facilitair manager doet u uw best om de laboratoria in uw (onderzoeks)organisatie zo goed mogelijk draaiende te houden. Uw organisatie groeit en is volop in ontwikkeling. Die vooruitgang is mooi, maar kan in uw functie ook een flinke uitdaging zijn. De kans is tenslotte groot dat de labinrichting vroeg of laat niet meer aansluit op de behoeften van uw organisatie, wat de productie en winst in de weg staat.

Laboratoria (ver)bouwen: waar begint u?

Als oplossing wil het management van uw organisatie nieuwe laboratoria laten bouwen of de huidige laboratoria laten renoveren; een plan dat u mag gaan waarmaken. Maar waar begint u? Allereerst vraagt zo’n nieuwbouw- of renovatieproject een goede aanpak en voorbereiding—tijd die u in uw drukke agenda lastig kunt vinden. Daarnaast twijfelt u misschien over waar u bij zo’n project aan moet denken en wat er allemaal bij komt kijken. Logisch, want zo’n klus doet u tenslotte niet elke dag.

Kortom, u bent op zoek naar overzicht en ondersteuning om dit project met vertrouwen te kunnen aangaan én het resultaat neer te zetten dat voldoet aan de verwachtingen.

PM²: expertise & ontzorging

PM² helpt u graag de laboratoriuminrichting te realiseren die uw bedrijf nodig heeft. We nemen u werk en tijd uit handen; tegelijkertijd brengen we specialistische kennis en ervaring in. Wij ondersteunen u graag op de volgende manieren:

Vul het contactfomulier in - PM²

Projectmanagement

We begeleiden het gehele bouwproces, van initiatief tot ingebruikname.

 • We inventariseren wat de eisen en wensen zijn voor de laboratoria.
 • Die vertalen we in een Programma van Eisen (PvE).
 • Vervolgens selecteren we een ontwerpteam dat het PvE kan omzetten in een passend ontwerp. Bij elke ontwerpstap verifiëren we of we nog aan het PvE voldoen.
 • Daarna haken we de juiste uitvoerende partijen aan om deze plannen te realiseren. Wij sturen het bouwproces strak aan en zorgen dat bij oplevering alle onderdelen zijn gevalideerd en getoetst aan het ontwerp.

Laboratoriumadvies

We adviseren u over hoe u uw laboratoriuminrichting optimaal kunt vormgeven.

 • We brengen alle werkprocessen in kaart.
 • Die vertalen we naar een PvE met apparatuur- en ruimtelijst, waarop alle voorzieningen en ruimte-eisen komen te staan. 
 • Die lijst vertalen we naar een labinrichting die perfect past bij de behoeften van de gebruikers én de regelgeving.
 • Tot slot begeleiden we het hele proces van aanbesteding, contractering, uitvoering, oplevering en ingebruikname.
Krijg laboratoriumadvies van PM2

Gebruikersadvies

We halen relevante informatie op bij de (toekomstige) gebruikers van de faciliteiten. Zo zorgen we ervoor dat het bouwproces en resultaat zo goed mogelijk aansluit bij hun behoeften en wensen.

 • We achterhalen de vereisten van de ruimtes en activiteiten in de laboratoria en vertalen we naar een Programma van Eisen (PvE).
 • We zijn namens uw organisatie het aanspreekpunt in het bouwproces, zowel in het ontwerp- als bouwteam.
 • Wij zorgen ervoor dat het ontwerp- en bouwteam tijdig met de juiste informatie wordt gevoed vanuit de gebruikers. Ook zorgen we ervoor dat de gebruikers en het management continu op de hoogte zijn van de status van het ontwerp en de bouw.
PM2 - Projectmanagers & Labadviseurs

Waarom PM²?

Bij PM² zijn we specialisten in bouwprocessen én laboratoriuminrichting. Onze labadviseurs hebben zelf jarenlang op het lab gestaan, en onze projectmanagers hebben diepgaande kennis van bouwen. Dankzij die unieke combinatie kunnen we u ondersteunen tijdens alle fasen van de bouw of renovatie van een laboratorium—van gebruikersadvies en projectmanagement tot laboratoriumadvies. Met PM² als betrouwbare partner weet u zeker dat uw project verloopt zoals beoogd, terwijl u uw eigen tijd en aandacht kunt richten op andere verantwoordelijkheden.

Neem contact op

Benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen? We gaan graag met u in gesprek. Neem contact op om ons uw situatie en al uw vragen voor te leggen, dan gaan we samen op zoek naar de beste oplossing. 

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.