Nieuwbouw asielzoekerscentra

De nieuwbouw AZC Rotterdam biedt plaats aan maximaal 600 bewoners. De locatie is in twee fasen opgeleverd; in augustus 2016 is het eerste deel opgeleverd, voor 300 bewoners en in november het tweede gedeelte, voor nog eens 300 bewoners. Asielzoekers verblijven hier in de tijd dat hun asielverzoek wordt behandeld

Locatie
COA, Rotterdam
Omvang project
5.000 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Overig
Projectmanagement
Kenmerken

Nieuwbouw semipermanente woningen
Zeer korte doorlooptijd
Seriematige en gestandaardiseerde bouw

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Kees Wassenaar

Projectmanager, directievoerder

Projectinformatie

Het terrein is ontwikkeld met éénlaags tijdelijke woningbouw met dienstengebouwen. Naast de woonruimtes is er een activiteitengebouw. In dit gebouw bevinden zich de recreatieruimte, speelzaal, leslokalen, computerruimte en o.a. ruimtes om voorlichting te geven en huiswerk te maken. Hier wordt taalles gegeven. Naast het activiteitengebouw is een speelveld met speeltoestellen gekomen voor de kinderen op het azc.

De uitdagingen in het project zijn:

  • De bijzonder grote tijdsdruk op het proces: vanaf start tot ingebruikname was doorlooptijd extreem kort.
  • Ondanks de grote tijdsdruk moest er voor de lange termijn worden ontworpen en gebouwd: aan de kwaliteitseisen van de COA kon niet worden getoornd.
  • De doorlooptijd van vergunningen was cruciaal en werd op de voet gecontroleerd tezamen met vergunningverleners op voortgang door het RET, Hoogheemraadschap, gemeente, provincie en Waterschap.
  • Het terrein mocht gezien het tijdelijke gebruik en functie beoogd waterwingebied niet worden geheid. Dit heeft geresulteerd in een fundatie keuze zoals onder een snelweg: EPS (witte piepschuim) blokken als fundatie wijze.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.