Nieuwbouw Beagle

In opdracht van Galápagos heeft PM² de afbouw en oplevering van de moderne kantoor- en laboratoriumfaciliteiten in het nieuwe Beagle Zernike-gebouw begeleid. Ook hebben we de verhuizing van laboratoria en kantoren naar het pand gecoördineerd. Deze nieuwe locatie bevindt zich op het Leiden Bio Science Park.

Locatie
Galápagos, Leiden Bio Science Park
Omvang project
1.735 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Strakke planning
Gecoördineerde verhuizing
Farmaceutische R&D-omgeving
Labs tot BSL-3-niveau

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Rob Mulder

Directielid, project- en programmamanager

Tom Wiardi

MT-lid, projectmanager, adviseur labhuisvesting

Projectinformatie

Galápagos ontwikkelt medicijnen die met nieuwe werkingsmechanismen onder meer taaislijmziekte, ontstekings- en stofwisselingsziektes bestrijden. Hun oude laboratoria boden onvoldoende capaciteit om de groei van het bedrijf te kunnen opvangen. Daarom koos Galápagos voor een nieuwe, ruimere locatie in het Beagle Zernike-gebouw, waar ze kantoor- en laboratoriumruimte huurt. De hoogwaardige labs bieden beschermingsniveau BSL-2 en -3.

PM2 heeft aan het einde van de realisatiefase getoetst of het Programma van Eisen (PvE) is nageleefd. Ook hebben we de oplevering (commissioning) begeleid, waarbij de focus lag op het conform specificatie opleveren van de ruimtes door de verhuurder aan Galápagos. Hierbij stuurden we op IQ (Installation Qualification), OQ (Operation Qualification) en PQ (Performance Qualification): zijn de installaties aanwezig, juist gerealiseerd en werken ze naar behoren? Voldoen ze aan de eisen nadat de apparatuur is aangesloten?

Daarnaast coördineerde PM2 de verhuizing en het plaatsen en aanpassen van het laboratoriummeubilair. We controleerden het tekenwerk op juistheid van de meubels, maar toetsten ook of de bestaande en nieuwe apparatuur past in de nieuwe omgeving. De uitdaging was de oude labs zo lang mogelijk operationeel te houden en de nieuwe labs zo snel mogelijk gevalideerd te kunnen opstarten. De door ons opgestelde van- en naar-lijsten en nieuwe indelingstekeningen waren onderdeel van deze planmatige aanpak. Zo konden de laboratoria, ondanks vertraagde leveringen, op 1 november 2015 gevalideerd en turnkey opstarten.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.