Denox-Installatie WKC

In opdracht van de Universiteit Utrecht heeft PM² het projectmanagement van de realisatie van de deNOx-installatie van de warmtekrachtcentrale vormgegeven. Door de ingreep wordt tot 80% van de uitgestoten stikstofoxiden (NOx) door de gasmotoren gereduceerd.

Locatie
Universiteit Utrecht, Utrecht Science Park
Omvang project
5x SCR deNOx-installaties
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderwijs
Projectmanagement
Kenmerken

Renovatie
Verduurzaming
UAV-GC
Strakke tijdsplanning realisatie
Doorgaande bedrijfsvoering

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Teun Lam

Projectmanager, adviseur cleanrooms en aanbestedingen

Projectinformatie

Het verduurzamen van de energievoorziening is een belangrijk onderdeel van de ambitie van Universiteit Utrecht (UU). Met dit project wordt het sluitstuk van de Energiestrategie Zeker Warm gerealiseerd, waardoor een leveringszekere energievoorziening gerealiseerd wordt. De voorwaarde om de transitie naar verdere verduurzaming van de energievooziening en gebouwen mogelijk te maken.

Door de plaatsing van SCR-installaties, Ureuminstallatie en het vervangen geluiddempers en rookgaskoelers wordt een installatie gemaakt die zorgt voor de reductie van NOx. De verbouwing vindt per gasmotor plaats, terwijl de energievoorziening van de WKC blijft draaien.

De oplevering is gepland in juni 2021.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.