Herinrichting Leeghwaterstraat

In opdracht van TNO coördineerde PM² de herinrichting van een gecombineerd laboratorium- en kantoorgebouw, gelegen aan de Leeghwaterstraat 44 & 46 te Delft. Op deze locatie is de TNO-afdeling Process & Energy ondergebracht. De activiteiten van deze afdeling richten zich op de behandeling van gassen, vloeistofdynamica en de ontwikkeling van processen en instrumentatie.

Locatie
TNO Industrie & Techniek, Delft
Omvang project
9.302 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Kenmerken

Combinatie van laboratoria en kantoren
Herinrichting met beperkt budget
Creativiteit
Afstemming gebruikers- en managementwensen

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Rob Mulder

Partner, project- en programmamanager

Projectinformatie

Het gebouw van de Technische Universiteit Delft (TUD) werd al door TNO gehuurd. Per december 2014 nam TNO het pand volledig over. De onderzoekslocatie was sterk verouderd en moest met beperkte middelen opgeknapt worden. Er kwam geen complete renovatie; de uitdaging was om het gebouw zo te upgraden dat de bestaande ruimtes en voorzieningen weer aan de eisen van deze tijd voldoen.

PM² stelde in 2013 het Programma van Eisen op, selecteerde de adviseurs en kwam na een projectpauze in 2014 tot het ontwerp. Na aanbesteding begeleidde PM² het verhuisproces van de gebruikers.

Tijdens de ontwerpfase startte PM² een dialoog tussen gebruikers en management om de ideeën over de indeling van de laboratoria op elkaar af te stemmen. Ook werd de samenwerking met de TUD meegewogen in de herinrichtingsplannen.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.