Herinrichting Leeghwaterstraat - TNO Industrie & Techniek

In opdracht van TNO coördineerde PM2 de herinrichting van een gecombineerd laboratorium- en kantoorgebouw, gelegen aan de Leeghwaterstraat 44 & 46 te Delft. Op deze locatie is de TNO-afdeling Process & Energy ondergebracht. De activiteiten van deze afdeling richten zich op de behandeling van gassen, vloeistofdynamica en de ontwikkeling van processen en instrumentatie.

Locatie
TNO Leeghwaterstraat, Delft
Omvang project
9.302 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Kenmerken

- Combinatie van laboratoria en kantoren
- Herinrichting met beperkt budget
- Creativiteit
- Afstemming gebruikers- en managementwensen

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Rob Mulder

Partner, project- en programmamanager

Projectinformatie

Het gebouw van de Technische Universiteit Delft (TUD) werd al door TNO gehuurd. Per december 2014 nam TNO het pand volledig over. De onderzoekslocatie was sterk verouderd en moest met beperkte middelen opgeknapt worden. Er kwam geen complete renovatie; de uitdaging was om het gebouw zo te upgraden dat de bestaande ruimtes en voorzieningen weer aan de eisen van deze tijd voldoen.

PM2 stelde in 2013 het Programma van Eisen op, selecteerde de adviseurs en kwam na een projectpauze in 2014 tot het ontwerp. Na aanbesteding begeleidde PM2 het verhuisproces van de gebruikers.

Tijdens de ontwerpfase startte PM2 een dialoog tussen gebruikers en management om de ideeën over de indeling van de laboratoria op elkaar af te stemmen. Ook werd de samenwerking met de TUD meegewogen in de herinrichtingsplannen.

Contactformulier

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier. We streven ernaar om binnen één werkdag op uw bericht te reageren. Wij komen zo snel mogelijk bij u terug!

Voor vragen kunt u ons ook bereiken op 030 6880 715