Herinrichting gebouw

Sinds 2007 was PM² nauw betrokken bij de nieuwbouw, renovatie en herinrichting van kantoren en laboratoria in en rond het gebouw van TNO Industrie & Techniek. De eerste fase van de transformatie naar een moderne, transparante locatie werd in 2012 succesvol afgerond.

Locatie
TNO Industrie & Techniek, Delft
Omvang project
12.000 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Kenmerken

Renovatieproject
Nieuwbouw kantoren
Renovatie laboratoria
Gefaseerde uitvoering
Complexe installaties

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Rob Mulder

Partner, project- en programmamanager

Projectinformatie

De inrichting van het TNO-pand aan de Stieltjesweg sloot niet meer aan op de moderne behoeften en ook de technische infrastructuur was aan vernieuwing toe. In 2007 is het haalbaarheidsonderzoek naar de transformatie afgerond, waarin de kaders voor de ontwerpfase zijn vastgesteld.

Voor dit proces verrichte PM² de volgende werkzaamheden:

  • Onderzoek naar de haalbaarheid van de renovatie in relatie tot de huurperiode en hoogte van de investering
  • Inventarisatie van de gebruikerswensen
  • Opstellen schuifplannen
  • Technische inspecties

In maart 2008 verrees aansluitend aan het pand een nieuw TNO-gebouw voor onderzoek naar nanotechnologie, inclusief een beveiligde entree. Gebruikers en bezoekers krijgen alleen toegang tot het gebouw via een hoogwaardig toegangscontrolesysteem, dat voldoet aan TNO’s veiligheidsbeleid. 

Hiervan coördineerde PM² de realisatie, als eerste project binnen een gefaseerd renovatietraject van het gehele gebouw. Tegelijkertijd waren we betrokken bij de inrichting van hightech onderzoeksruimten in het Van Leeuwenhoek Laboratorium van TNO en de TU Delft, dat pal achter het pand aan de Stieltjesweg ligt. Hier verzorgden we onder meer de realisatie van zwaartekrachtvrije opstellingen met supermagneten.

De oplossingen van PM2 voor de onderzoeksbranche

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.