Realisatie laboratoria Beagle

In opdracht van Batavia Bioservices heeft PM² de realisatie van een aantal moderne laboratoriumfaciliteiten begeleid. De laboratoria zijn ondergebracht in het nieuwe Beagle Zernikegebouw op het Leiden Bio Science Park. 

Locatie
Batavia, Leiden Bio Science Park
Omvang project
2.097 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Nieuwbouw
Biologische laboratoria
Gebruikersadvies

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Rob Mulder

Directielid, project- en programmamanager

Tom Wiardi

MT-lid, projectmanager, adviseur labhuisvesting

Projectinformatie

Biotechnologisch dienstverlener Batavia Bioservices ontwikkelt hoogwaardige, biofarmaceutische producten voor haalbaarheidsstudies en klinische onderzoeken. Batavia had behoefte aan een aantal nieuwe moderne laboratoriumfaciliteiten, waarvan PM² de realisatie heeft begeleid.

Op de begane grond van het Beagle-gebouw in Leiden bevinden zich de autoclaaf, de spoelkeuken, het gezamenlijke restaurant en de entree. Ook heeft Galápagos een aantal spreekkamers op deze verdieping. De laboratoria van Batavia Bioservices zijn gevestigd op de eerste en tweede verdieping, terwijl de derde verdieping in gebruik is bij Galápagos.

PM2 heeft de totstandkoming van dit project begeleid. We hebben het Programma ven Eisen (PvE) beoordeeld, de prijzen getoetst aan marktconformiteit en onderhandelingen gevoerd over het huurcontract tussen de verhuurder en Batavia Bioservices. Na een kritische analyse door PM² is het PvE aangescherpt in samenspraak met de opsteller en eindgebruiker Batavia. Zo kon de verhuurder van de turnkey labkantoorcombinatie rekening houden met de wensen van Batavia binnen de huursom. 

Vervolgens hebben we het ontwerp en de realisatie van de laboratoriuminrichting begeleid, waaronder de selectie van labmeubilair, commissioning, verhuizing en ingebruikname.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.