Realisatie laboratoria

In opdracht van Surfix Diagnostics begeleidde PM² de realisatie van nieuwe laboratoriumfaciliteiten in een voormalig kantoorpand op het Agro Business Park in Wageningen.

 

Locatie
Surfix Diagnostics, Wageningen
Omvang project
250 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Labadvies
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Laboratoriumadvies
Kenmerken

Herbestemming
Biologische en chemische laboratoria
Terugkoppeling gebruikerswensen en technische uitvoering

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Marli Serbanescu

Labadviseur, projectmanager

Projectinformatie

Surfix Diagnostics is een biotechnologisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van de fotonische biosensor, een nieuwe technologie voor het nauwkeurig en kwantitatief opsporen van biomarkers. Met deze ultragevoelige, snelle en labelvrije technologie kunnen meerdere biomarkers tegelijkertijd gedetecteerd worden.

PM² toetste het voorlopig ontwerp en vertaalde dit naar een technisch Programma van Eisen (PvE). Daarnaast hebben we het labontwerp gemaakt en de realisatie van de laboratoriuminrichting begeleid, waaronder de aanbesteding en selectie van het meubilair en de aanschaf van apparatuur. 

Vanwege de herbestemming van kantoor naar laboratoria vormden de bouwkundige constructie en aanwezige installaties van het gebouw de grootste uitdaging. Door mogelijke knelpunten vooraf te identificeren en te bespreken met de opdrachtgever, installatieadviseur, installateur en leverancier van het laboratoriummeubilair konden we uiteindelijk in korte tijd een volwaardig, modern laboratorium realiseren.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.