Herinrichting Leuvenplein - Universiteit Utrecht

In opdracht van de Universiteit Utrecht heeft PM2 het projectmanagement van de herinrichting van het Leuvenplein in het centrumgebied van Utrecht Science Park begeleid. Dit project vond plaats in een omgeving met veel stakeholders, gebruikers, medewerkers en bewoners.

Locatie
Centrumgebied Utrecht Science Park (Uithof)
Omvang project
Herinrichten van het Leuvenplein
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderwijs
Projectmanagement
Kenmerken

- Nieuwe inrichting buitengebied
- Omgevingsmanagement
- Overlastbeperking
- RAW
- Strakke tijdsplanningrealisatie

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Bas van Halen

Partner, project- en programmamanager

Projectinformatie

Het Leuvenplein is volledig opgeknapt. Daaraan gingen vele jaren aan plannen en voorbereiding vooraf. In het plan is de bestrating en de fietsenstalling vernieuwd. Ook is de riolering vervangen en is er een duurzaam hemelwaterinfiltratiesysteem gerealiseerd. Door de keuze van beplanting en bomen is de biodiversiteit op het plein verbeterd. PM² heeft dit project vanaf het definitief ontwerp tot en met de nazorgfase begeleid.

Tijdens de herinrichting is veel aandacht besteed aan het managen van de omgeving. Daarbij is vooral ingespeeld op de behoeften van de studenten, de onderwijs- en bestuurlijke organisaties, logistieke processen en de doorgaande bedrijfsvoering. Ook was het vooraf bedenken en afstemmen van overlastbeperkende maatregelen onderdeel van het succes.

Contactformulier

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier. We streven ernaar om binnen één werkdag op uw bericht te reageren. Wij komen zo snel mogelijk bij u terug!

Voor vragen kunt u ons ook bereiken op 030 6880 715