Herinrichting Leuvenplein

In opdracht van de Universiteit Utrecht heeft PM² het projectmanagement van de herinrichting van het Leuvenplein in het centrumgebied van Utrecht Science Park begeleid. Dit project vond plaats in een omgeving met veel stakeholders, gebruikers, medewerkers en bewoners.

Locatie
Universiteit Utrecht, Utrecht Science Park
Omvang project
Herinrichten van het Leuvenplein
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderwijs
Projectmanagement
Kenmerken

Nieuwe inrichting buitengebied
Omgevingsmanagement
Overlastbeperking
RAW
Strakke tijdsplanningrealisatie

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Bas van Halen

Directielid, bureaumanager

Projectinformatie

Het Leuvenplein is volledig opgeknapt. Daaraan gingen vele jaren aan plannen en voorbereiding vooraf. In het plan is de bestrating en de fietsenstalling vernieuwd. Ook is de riolering vervangen en is er een duurzaam hemelwaterinfiltratiesysteem gerealiseerd. Door de keuze van beplanting en bomen is de biodiversiteit op het plein verbeterd. PM² heeft dit project vanaf het definitief ontwerp tot en met de nazorgfase begeleid.

Tijdens de herinrichting is veel aandacht besteed aan het managen van de omgeving. Daarbij is vooral ingespeeld op de behoeften van de studenten, de onderwijs- en bestuurlijke organisaties, logistieke processen en de doorgaande bedrijfsvoering. Ook was het vooraf bedenken en afstemmen van overlastbeperkende maatregelen onderdeel van het succes.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.