Renovatie Minnaert

In opdracht van de Universiteit Utrecht heeft PM² het projectmanagement verzorgd van de renovatie van het Minnaertgebouw op Utrecht Science Park (Uithof). Dit pand biedt, samen met het Koningsberger- en Buys Ballotgebouw, onderdak aan het onderwijscentrum Bèta-Geo.

Locatie
Universiteit Utrecht, Utrecht Science Park
Omvang project
10.000 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderwijs
Projectmanagement
Kenmerken

Onderwijsruimten
Fysische practicumruimten
Multifunctioneel
Kantoren
Gefaseerde uitvoering
Renovatie en uitbreiding

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Bas van Halen

Partner, project- en programmamanager

Projectinformatie

Het onderwijscentrum Bèta-Geo bevindt zich op de onderste drie lagen van het Koningsberger-, Buys Ballot- en Minnaertgebouw. Om het centrum ruimtelijk en functioneel beter vorm te geven zijn in Minnaert een aantal ingrijpende aanpassingen gedaan:

  • De entree is ruimer, overzichtelijker en lichter gemaakt. Ook is er een nieuwe espressobar geplaatst en is de miva-toegang verbeterd.
  • De hoofdroutes door het gebouw zijn nu lichter en luchtiger.
  • De hal heeft een brede functie gekregen. Zo sluit deze aan op de centrale publieke ruimte, die ligt op de eerste verdieping van de drie gebouwen.
  • Kantoren, practicumzalen en horecafuncties zijn gemoderniseerd. 

PM² is als projectmanager betrokken geweest bij zowel de nieuwbouw van het Koningsbergergebouw als de renovatie van het Buys Ballot- en Minnaertgebouw. De vernieuwing van Minnaert was het slotstuk in de gefaseerde uitvoering van het onderwijscentrum, met een levendige omgeving voor studenten en docenten als resultaat. De onderwijs- en kantoorclusters zijn verbonden met de publieke zone, waar een grote diversiteit aan sferen, ontmoetingsplekken en overlegplekken is gecreëerd.

Een specifiek aandachtspunt bij dit project was de afstemming van het nieuwe ontwerp met de oorspronkelijke architect Neutelings Riedijk Architecten (NRA). Ector Hoogstad Architecten heeft deze afstemming verzorgd, met respect voor de grondgedachte en het karakter van het iconische gebouw.

quotes

‘Bas, dit project wordt met ongekende snelheid tot stand gebracht. Daarbij houd je veel partijen aangehaakt en goed voorbereid. […] De samenwerking met onze faculteit is tot nu toe bijzonder constructief verlopen in de verschillende fasen van dit nieuwbouwproject.’

Gerrit van Meer, decaan Betawetenschappen UU   |   Onderwijscentrum

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.