Sluiting VMB - TNO Industrie & Techniek

TNO heeft verschillende vestigingen in Delft, waaronder enkele op het terrein van de Technische Universiteit Delft (TUD). Enkele jaren geleden nam de RvB van TNO het besluit om het aantal locaties te verminderen en het bestaande vastgoed efficiënter te benutten. Bij nadere uitwerking van deze keuze werd besloten om de locatie Van Mourik Broekmanweg 6 (VMB) te verlaten en de daar gevestigde bewoners te verhuizen naar andere locaties.

Locatie
TNO Industrie & Techniek, Delft
Omvang project
5.000 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderzoek
Projectmanagement
Kenmerken

- Renovatie
- Hoge tijdsdruk
- Kantoren realiseren op drie locaties binnen programma

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Rob Mulder

Partner, project- en programmamanager

Projectinformatie

Op de beoogde doellocaties (Stieltjesweg 1, Leeghwaterstraat 44/46, Anna van Buerenplein 1) heeft PM2 bouwkundige aanpassingen doorgevoerd om de betreffende expertisegebieden, thema’s en corporate services te kunnen huisvesten. Die aanpassingen hebben ook invloed gehad op de huidige bewoners van de doellocaties.

Het project kende drie flinke uitdagingen:

  • De grootste uitdaging was de bijzonder grote tijdsdruk op het hele proces: vanaf de start in mei 2016 (vlekkenplan) tot de ingebruikname in januari-maart 2017 (gefaseerd) was 10 maanden doorlooptijd beschikbaar.
  • Ondanks de grote tijdsdruk bleef de overeenstemming op de definitieve vlekkenplannen nog lang uit.
  • Het realiseren van geschikte huisvesting op de 3 doellocaties was een uitdagende taak.

Contactformulier

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier. We streven ernaar om binnen één werkdag op uw bericht te reageren. Wij komen zo snel mogelijk bij u terug!

Voor vragen kunt u ons ook bereiken op 030 6880 715