WKO centrumgebied

In opdracht van de Universiteit Utrecht heeft PM² het projectmanagement van de eerste fase van de warmte-koudeopslag (WKO) in het centrumgebied van Utrecht Science Park verzorgd. In deze fase is het labgebouw David de Wied aangesloten op het systeem, gevolgd door andere gebouwen in het centrumgebied.

Locatie
Universiteit Utrecht, Utrecht Science Park
Omvang project
2 bronparen a 250m3/h – Distributieleidingen
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderwijs
Projectmanagement
Kenmerken

Nieuwbouw
Omgevingsmanagement
Duurzame energievoorziening
UAV
Strakke tijdsplanningsrealisatie

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Teun Lam

Projectmanager, adviseur cleanrooms en aanbestedingen

Projectinformatie

Het grootste angstbeeld bij dit project was voortdurende overlast door graafmachines, boorinstallaties en generatoren die 24 uur per dag voor lawaai en stof zorgen, op een openliggend terrein dat zich over honderden meters uitstrekt. En dat in een omgeving van onderwijs, onderzoek en wonen.

Samen met de collega’s, adviseurs en aannemers zijn we aan de slag gegaan om elk van de mogelijke knelpunten te bespreken. Vervolgens hebben we oplossingen verwerkt in bestekken en werkplannen.

Dankzij al deze inzet is het gelukt om dit belangrijke project voor de energietransitie van de Universiteit Utrecht zonder overlast te realiseren. Er werd veel waardering uitgesproken voor het goed informeren van de omwonenden, medewerkers en studenten.

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.