WKO centrumgebied - Universiteit Utrecht

In opdracht van de Universiteit Utrecht heeft PM2 het projectmanagement van de eerste fase van de warmte-koudeopslag (WKO) in het centrumgebied van Utrecht Science Park verzorgd. In deze fase is het labgebouw David de Wied aangesloten op het systeem, gevolgd door andere gebouwen in het centrumgebied.

Locatie
Centrumgebied Utrecht Science Park (Uithof)
Omvang project
2 bronparen a 250m3/h – Distributieleidingen
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderwijs
Projectmanagement
Kenmerken

- Nieuwbouw
- Omgevingsmanagement
- Duurzame energievoorziening
- UAV
- Strakke tijdsplanningsrealisatie

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Teun Lam

Projectmanager, adviseur (lab)huisvesting en aanbestedingen

Projectinformatie

Het grootste angstbeeld bij dit project was voortdurende overlast door graafmachines, boorinstallaties en generatoren die 24 uur per dag voor lawaai en stof zorgen, op een openliggend terrein dat zich over honderden meters uitstrekt. En dat in een omgeving van onderwijs, onderzoek en wonen.

Samen met de collega’s, adviseurs en aannemers zijn we aan de slag gegaan om elk van de mogelijke knelpunten te bespreken. Vervolgens hebben we oplossingen verwerkt in bestekken en werkplannen.

Dankzij al deze inzet is het gelukt om dit belangrijke project voor de energietransitie van de Universiteit Utrecht zonder overlast te realiseren. Er werd veel waardering uitgesproken voor het goed informeren van de omwonenden, medewerkers en studenten.

Contactformulier

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier. We streven ernaar om binnen één werkdag op uw bericht te reageren. Wij komen zo snel mogelijk bij u terug!

Voor vragen kunt u ons ook bereiken op 030 6880 715