Herindeling Kruytgebouw

Als onderdeel van de reorganisatie van het Kruytgebouw heeft PM² de verhuizing van twee bèta-afdelingen in goede banen geleid. Dit project omvatte complexe verhuisbewegingen, inclusief bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden.

Locatie
Universiteit Utrecht, Utrecht Science Park
Omvang project
16.000 m² bvo
Verleende diensten
Projectmanagement
Branche
Onderwijs
Projectmanagement
Kenmerken

Aanpassing bestaand gebouw
Bouw klimaatkamers voor plantenonderzoek (zie Bouw Fytotron)
Energiezuinig
Technisch hoogstaand
Innovatief aanbesteed

Deze mensen hebben aan dit project gewerkt

Bas van Halen

Directielid, bureaumanager

Projectinformatie

De twee hoofdgebruikers van het Kruytgebouw, de afdelingen Biologie en Scheikunde van de Bètafaculteit van de Universiteit Utrecht, wilden efficiënter omgaan met hun ruimte. Daarom voerden ze een omvangrijke reorganisatie door.

Dit resulteerde in een aantal complexe verhuisbewegingen, zowel intern als extern, met vertrekkende en arriverende gebruikersgroepen. Op verzoek van de nieuwe gebruikers vonden vooraf diverse bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden plaats. De Universiteit Utrecht koos voor een praktische aanpak onder aanvoering van een betrokken projectleider.

PM² verzorgde het projectmanagement tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase. De grootste uitdaging was het beperken van overlast voor de omliggende labruimten. Door intensief en gericht te communiceren naar de groepen die waarschijnlijk last zouden hebben van de werkzaamheden, en door strakke afspraken te maken met de uitvoerende partijen, is dit complexe project binnen budget, op tijd en naar wens afgerond.

quotes

‘Bas, dit project wordt met ongekende snelheid tot stand gebracht. Daarbij houd je veel partijen aangehaakt en goed voorbereid. […] De samenwerking met onze faculteit is tot nu toe bijzonder constructief verlopen in de verschillende fasen van dit nieuwbouwproject.’

Gerrit van Meer, decaan Betawetenschappen UU   |   Onderwijscentrum

Neem contact op

Heeft u een vraag, zoekt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier, dan hoort u binnen één werkdag van ons.  

Wilt u liever direct contact? We zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 6880 715.